Ο γαλαξίας που ρίχνει φως στο «σπριντ» του Σύμπαντος

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble κατέγραψε μια φωτογραφία από ένα σπειροειδή γαλαξία που μοιάζει πολύ με τον δικό μας. Πρόκειται για το γαλαξία Mrk (Markarian) 1337 και η εικόνα δείχνει με λεπτομέρειες την δομή του γαλαξία αλλά και ορισμένα από τα πιο φωτεινά του άστρα. Ο Mrk 1337 βρίσκεται σε απόσταση 120 εκατ. ετών φωτός από […]

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble κατέγραψε μια φωτογραφία από ένα σπειροειδή γαλαξία που μοιάζει πολύ με τον δικό μας. Πρόκειται για το γαλαξία Mrk (Markarian) 1337 και η εικόνα δείχνει με λεπτομέρειες την δομή του γαλαξία αλλά και ορισμένα από τα πιο φωτεινά του άστρα. Ο Mrk 1337 βρίσκεται σε απόσταση 120 εκατ. ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό της Παρθένου.


Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον νομπελίστα Άνταμ Ρις, καθηγητή του τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Τζονς Χοπκινς στις ΗΠΑ, μελετά την διαστολή του Σύμπαντος, ένα από τα πιο θεμελιώδη αλλά και μυστηριώδη κοσμικά φαινόμενα. Στο πλαίσιο αυτό η ερευνητική ομάδα μελετά και το γαλαξία Mrk 1337 ο οποίος μπορεί να προσφέρει νέα στοιχεία για τον ρυθμό διαστολής του Σύμπαντος. Ο Άνταμ Ρις κέρδισε το Νόμπελ Φυσικής το 2011 αποδεικνύοντας ότι το Σύμπαν διαστέλλεται και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό. Η μελέτη του Mrk (Markarian) 1337 αναμένεται να προσφέρει επίσης νέα στοιχεία για την ύπαρξη και τους μηχανισμούς του γαλαξία μας.

Ναυτεμπορική

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί