Η απίστευτη ιστορία της ερασιτεχνικής φωτογραφίας που έκανε άπειρα κινητά να κρασάρουν

Όταν ένας επιστήμονας και ερασιτέχνης φωτογράφος από την Καλιφόρνια απαθανάτισε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, δεν είχε φανταστεί ότι η εικόνα του θα γινόταν viral για τους λάθος λόγους.

Το καλοκαίρι του 2019 ένας επιστήμονας και ερασιτέχνης φωτογράφος από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια βρέθηκε στο Εθνικό Πάρκο Παγετώνων στη Μοντάνα, ΗΠΑ, και αποφασίσει να απαθανατίσει τη μαγευτική εικόνα μιας λίμνης στο ηλιοβασίλεμα.


Ο Γκαράβ Αγκραβάλ, ωστόσο, όταν την ανέβασε στη φωτογραφική πλατφόρμα Flickr, δεν μπορούσε φυσικά να φανταστεί ότι αυτή η εικόνα (κεντρική φωτογραφία) θα γινόταν viral για όλους τους λάθος λόγους. Ένα σφάλμα που περιείχε είχε ως αποτέλεσμα όταν κάποιος προσπαθούσε να τη χρησιμοποιήσει ως wallpaper σε κινητό με λειτουργικό Android, το τηλέφωνο να κρασάρει. Η μόνη λύση ήταν η επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και η διαγραφή όλων των δεδομένων. Θύματα έπεσαν πολλά κινητά με Android 10, αν και όχι όλα τα μοντέλα.

«Ήταν μια μαγική βραδιά» αφηγείται σήμερα ο Αγκραβάλ στο BBC, περιγράφοντας το παρασκήνιο πίσω από τη φωτογραφία, προσθέτοντας: «Είχε συννεφιά και νομίσαμε ότι δεν θα ήταν ωραίο το ηλιοβασίλεμα. Ετοιμαζόμασταν να φύγουμε όταν άλλαξαν τα πράγματα». Τότε άρπαξε την κάμερά του, μια Nikon, αλλά η υπόθεση στράβωσε όταν προτού ανεβάσει τη φωτογραφία στο Flickr, την επεξεργάστηκε με το λογισμικό Lightroom.

Μια από τις λειτουργίες που επέλεξε για την επεξεργασία των χρωμάτων περιείχε το κρίσιμο bug (σφάλμα λογισμικού), που «μπέρδευε» τα ακουστικά σε κάποια κινητά με Android, παρεμποδίζοντας τη σωστή λειτουργία τους. Δεδομένου ότι ο ερασιτέχνης αυτός φωτογράφος έχει δημοσιεύσεις στο περιοδικό National Geographic και πάνω από 10.000 ακόλουθους στο Flickr, καταλαβαίνουμε πόσο εκτεταμένη ήταν η ζημιά.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί