Η άγνωστη ρύθμιση που προστατεύει το κινητό σας από τους κλέφτες (vid)

Μία μικρή αλλαγή στις ρυθμίσεις του κινητού σας μπορεί να σας βοηθήσει να το εντοπίσετε σε περίπτωση κλοπής.

Μία ρύθμιση που θα σας επιτρέψει να μπορείτε να εντοπίζετε το (iPhone) κινητό σας ακόμα και σε περίπτωση κλοπής έγινε viral στο TikTok, μέσα από ένα σχετικό βίντεο που δημοσίευσε το CNN.

Το θέμα ασφαλείας των συσκευών Apple έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τόσο την εταιρεία όσο και τους πελάτες της τελευταία, ιδίως μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού, ο οποίος καλούσε όλους τους χρήστες iPhone να αναβαθμίσουν το λογισμικό τους, λόγω ορισμένων «κενών ασφαλείας».

Ωστόσο, σύμφωνα με το βίντεο του CNN στο TikTok, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να εντοπίσετε το κινητό σας εάν κλαπεί, «κλειδώνοντας» τους κλέφτες έξω από τις ρυθμίσεις εντοπισμού της συσκευής σας. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε πρόσβαση στην τοποθεσία του κινητού σας ακόμα και μετά την κλοπή.

Η ρύθμιση για να εντοπίζετε το κινητό σας μετά από κλοπή


Όπως εξηγεί η «Daily Mirror», το πρώτο πράγμα που κάνουν οι ληστές μόλις πάρουν τη συσκευή σας στα χέρια τους είναι να ενεργοποιήσουν την λειτουργία πτήσης, προκειμένου το κινητό να μην είναι ανιχνεύσιμο, καθώς δεν θα εκπέμπει σήμα.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης ενεργοποιείται πολύ εύκολα, απλώς με το σύρσιμο του δακτύλου του χρήστη από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει ακόμα και όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη και έτσι ο κωδικός ξεκλειδώματος ή το δακτυλικό σας αποτύπωμα δεν θα σας προστατεύσει.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος για να περιορίσετε την πρόσβαση των επιτήδειων όχι μόνο στο κουμπί της λειτουργίας πτήσης αλλά και σε ολόκληρο τον «πίνακα ελέγχου» ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

Πώς θα προστατεύσετε το κινητό σας

  • Πηγαίντε στις «Ρυθμίσεις» της συσκευής σας.
  • Επιλέξτε «Face ID και κωδικός» (ή «Touch ID και κωδικός», εάν το μοντέλο σας είναι παλαιότερο).
  • Πληκτρολογήστε τον κωδικό ξεκλειδώματος του τηλεφώνου σας.
  • Σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την επιλογή «Κέντρο Ελέγχου» και στη συνέχεια απενεργοποιήστε την.
  • Για ακόμα περισσότερη ασφάλεια, μπορείτε να απενεργοποιήσετε και την επιλογή «Πορτοφόλι», έτσι ώστε οι κλέφτες να μην έχουν άμεση πρόσβαση στις τραπεζικές σας κάρτες, στην περίπτωση που τις έχετε προσθέσει στο Apple Wallet.

Έτσι, ούτε εσείς, αλλά ούτε και οι πιθανοί κλέφτες δεν θα έχουν πρόσβαση στα χαρακτηριστικά του «Κέντρου Ελέγχου», χωρίς να προηγηθεί το ξεκλείδωμα της οθόνης του κινητού, το οποίο απαιτεί να πληκτρολογήσετε τον κωδικό σας ή να χρησιμοποιήσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα..

Φυσικά, οι κλέφτες μπορεί να προσπαθήσουν να αφαιρέσουν την κάρτα SIM του κινητού σας, αφού διαπιστώσουν ότι δε μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία πτήσης, ωστόσο η διαδικασία αυτή απαιτεί περισσότερο χρόνο και έτσι ίσως προλάβετε να εντοπίσετε το κινητό σας, εάν έχει μόλις κλαπεί.

Δείτε το βίντεο:

{https://www.tiktok.com/@cnnunderscored/video/7137435831383608622}

ieidiseis/ pexels

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί