• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επίθεση ξένων χάκερς σε αμερικανικά ιδρύματα που κάνουν έρευνες για τον κορωνοϊό

Επίθεση ξένων χάκερς σε αμερικανικά ιδρύματα που κάνουν έρευνες για τον κορωνοϊό

Κυβερνοεπιθέσεις δέχθηκαν αμερικανικές εταιρίες που διεξάγουν έρευνες για την Covid-19 του νέου κορωνοϊού από χάκερ που δρουν κατ’ εντολή ξένων κυβερνήσεων, σύμφωνα με το FBI.

Όπως αποκάλυψε η αναπληρώτρια διευθύντρια του FBI, Τόνια Ούγκορετς, στους συμμετέχοντες σε διαδικτυακή σύσκεψη, έχουν καταγραφεί από την υπηρεσία της επιθέσεις χάκερ σε σειρά ερευνητικών ινστιτούτων και υγειονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους ακριβείς στόχους των επιθέσεων ή τις χώρες που κρύβονται πίσω τους.

Όπως ανέφερε:«Παρατηρήσαμε κάποια δραστηριότητα αναγνωριστικού χαρακτήρα καθώς και κάποιες παραβιάσεις στα συστήματα αυτών των ινστιτούτων, ιδιαίτερα δε εκείνων που έχουν ανακοινώσει ότι κάνουν έρευνες σχετικά με την Covid-19».

Τόνισε δε ότι οι χάκερ έχουν μονίμως στραμμένη την προσοχή τους στις φαρμακοβιομηχανίες και τις εταιρείες βιοτεχνολογίας, αλλά εντείνουν τη δράση τους στη διάρκεια κρίσεων, όπως η τρέχουσα πανδημία του φονικού κορωνοϊού.

Η αξιωματούχος του FBI υπογράμμισε ακόμη ότι τα ινστιτούτα, οι υπηρεσίες και οι βιομηχανίες αυτές είναι ευάλωτες στις κυβερνοεπιθέσεις λόγω των ανακοινώσεων που κάνουν για συγκεκριμένες θεραπείες ή εμβόλια που αναπτύσσουν.

«Το λυπηρό είναι ότι με τον τρόπο αυτό στοχοποιούνται από άλλα κράτη, που ενδιαφέρονται να συγκεντρώσουν λεπτομερή στοιχεία για το τι ακριβώς κάνουν ή ακόμη και για κλοπή πληροφοριών από τα ιδρύματα αυτά», πρόσθεσε.

Ο Μπιλ Εβανίνα, διευθυντής του Κέντρου Εθνικής Αντικατασκοπείας και Ασφάλειας των ΗΠΑ προειδοποίησε: «Οι ιατρικοί ερευνητικοί οργανισμοί και όσοι εργάζονται γι ‘αυτούς πρέπει να επαγρυπνούν έναντι εκείνων που επιδιώκουν να κλέψουν πνευματική ιδιοκτησία ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα, που σχετίζονται με την απάντηση της Αμερικής στην πανδημία COVID19»,

photo unsplash