Δυο τρόποι να γίνει πιο γρήγορος ο υπολογιστής σου

Αν αργεί πολύ τώρα τελευταία, να τι απλό και αποτελεσματικό μπορείς να κάνεις. Ο χρόνος είναι κακός σύμβουλος για την ταχύτητα ενός συστήματος, καθώς τόσο η ίδια η χρήση όσο και ό,τι κάνουμε στον υπολογιστή μας τον επιβαρύνουν. Υπάρχουν ωστόσο μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις κάπως τις επιδόσεις. Όπως, για παράδειγμα, […]

Αν αργεί πολύ τώρα τελευταία, να τι απλό και αποτελεσματικό μπορείς να κάνεις.

Ο χρόνος είναι κακός σύμβουλος για την ταχύτητα ενός συστήματος, καθώς τόσο η ίδια η χρήση όσο και ό,τι κάνουμε στον υπολογιστή μας τον επιβαρύνουν.

Υπάρχουν ωστόσο μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις κάπως τις επιδόσεις.

Όπως, για παράδειγμα, να εγκαθιστάς πάντα όλες τις νέες ενημερώσεις των Windows. Ο χειροκίνητος έλεγχος εδώ είναι επιβεβλημένος, καθώς δεν εμφανίζονται πάντα όλες αυτοματοποιημένα.

Εξίσου σημαντική είναι και η εκκαθάριση του σκληρού δίσκου, που καλό είναι να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτά όμως είναι ήδη γνωστά και περιορισμένης αποτελεσματικότητας.

Το σημαντικότερο βήμα είναι να δει κανείς τι εφαρμογές τρέχουν κατά την εκκίνηση των Windows, καθώς τέτοια προγράμματα που λειτουργούν στο περιθώριο γονατίζουν το σύστημα. Ειδικά αν έχεις παλιότερο μηχάνημα, είναι το Νο 1 θέμα.

Τα περισσότερα δεν χρειάζονται να τρέχουν κάθε φορά που ανοίγεις το PC, αφού το μόνο που κάνουν είναι να καταναλώνουν πολύτιμους πόρους. Απενεργοποίησέ τα και άνοιξέ τα όταν τα χρειαστείς.

Κάτι εξίσου σημαντικό για τη βελτίωση της ταχύτητας είναι η απενεργοποίηση των εφέ στα Windows. Όπως οι σκιές στα παράθυρα και τα animations στο ανοιγοκλείσιμο των εφαρμογών, ας πούμε.

Την επιλογή για απενεργοποίηση όλων αυτών (Ρύθμιση για βέλτιστη απόδοση / Adjust for best performance) θα τη βρεις στην καρτέλα Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους / Advanced System Settings του Συστήματος.

news24world.gr/ photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί