Η έναρξη της εφαρμογής ξεκίνησε χτες, 28 Ιουλίου, στην Ελλάδα και έναν μήνα αργότερα, στις 28 Αυγούστου θα αρχίσει στο Βέλγιο, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Κάθε χρόνο, πάνω από 250,000 παιδιά δηλώνονται εξαφανισμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Οι πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση είναι κρίσιμες για την έρευνα, αναφέρει ο Οργανισμός.
«Το ChildRescue είναι μια καινοτόμος πλατφόρμα που συνεισφέρει αποτελεσματικά στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου για την εύρεση του εξαφανισμένου παιδιού. Ακόμη, συμβάλλει στην πρόβλεψη, αποτροπή και επίλυση εξαφάνισης ανήλικων προσφύγων στην Ευρώπη», προσθέτει.
Μέσω της πρωτοποριακής του προσέγγισης και του ανοιχτού λογισμικού, οι ειδοποιήσεις που αποστέλλονται στα κινητά των χρηστών είναι στοχευμένες, βάσει τοποθεσίας με συσχέτιση τεκμηριωμένων δεδομένων για την πιθανή τοποθεσία του παιδιού σε κίνδυνο.
Η εφαρμογή και η πλατφόρμα μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν και από άλλους εθελοντικούς οργανισμούς και αρμόδιες ομάδες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εξαφάνισης παιδιών, επισημαίνει το «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Μπορεί κανείς να κατεβάσει την εφαρμογή εδώ.
newsbeast/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Critics Choice Awards 2026: Η Τσέλσι Χάντλερ τίμησε την εμβληματική Νταϊάν Κίτον με το χαρακτηριστικό της στιλ
- Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων – Σε «Red Code» πέντε Περιφέρειες
- Κυρανάκης: Το 2025 καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων από κάθε άλλη χρονιά
- Η Ρωσία προειδοποιεί τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα
- Απίθανο βίντεο: Η Fatima από το Πακιστάν είναι η γυναίκα που κάνει τα περισσότερα split σε ένα λεπτό
- Είδηση που επιβεβαιώνει μία πικρή αλήθεια για ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο! Τι συνέβη στη Γαλλία
- Παπασταύρου: «Κανείς δε θα χύσει δάκρυα για τον Μαδούρο εκτός από τους συμπαθούντες του καθεστώτος του…»
- ΠΑΣΟΚ για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο, απλώς κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους με τελεσίγραφα
- Όρμπαν για Βενεζουέλα: «Οι ΗΠΑ μπορούν να ελέγξουν το 50% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου»
- Ο Κων. Τασούλας συναντήθηκε με τη Μ. Δαμανάκη και συζήτησαν για το θαλάσσιο περιβάλλον









