Οι καλύτερες συμβουλές για το καθάρισμα που μάθαμε από τις γιαγιάδες μας

Οι γιαγιάδες ξέρουν τις καλύτερες συμβουλές για το καθάρισμα του σπιτιού, τις πιο απλές και τις πιο αποτελεσματικές, ειδικά όταν θέλουμε να διατηρείται τακτοποιημένος ο χώρος μας.

Από το τέλειο στρώσιμο του τραπεζιού για χορταστικά δείπνα, μέχρι το υγιεινό καθάρισμα του σπιτιού.

Κάθε γιαγιά έχει ένα διαφορετικό κόλπο καθαρισμού, οπότε μην εκπλαγείτε αν η δική σας είχε άλλο μυστικό ή ακόμα και αν η γιαγιά σας σας είπε να κάνετε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που μάθαμε από τη δική μας. Και πάλι, έχει πάντα δίκιο.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε τι θα έκανε, δείτε αυτές τις συμβουλές που συγκέντρωσε το southernliving. com.

Οι καλύτερες συμβουλές για το καθάρισμα που μάθαμε από τις γιαγιάδες μας

Φτιάξε τα πιάτα σου

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις τα χθεσινοβραδινά πιάτα στον νεροχύτη σου, ανεξάρτητα από το αν η υπόλοιπη κουζίνα σας είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση ή όχι.
Κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο, φροντίστε αυτά τα πιάτα για να δείτε μία καθαρή κουζίνα όταν ξυπνήσετε.

Στρώσε το κρεβάτι σου

Εάν έχετε χρόνο να κάνετε μόνο ένα πράγμα, στρώστε το κρεβάτι σας. Ναι, το έχετε ακούσει από την παιδική ηλικία, ίσως το λέτε στα δικά σας παιδιά, αλλά πρέπει να το κάνετε. Το να στρώνετε το κρεβάτι το πρωί και να τακτοποιείτε τα πιάτα το βράδυ είναι τα δύο πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε, ακόμα και αν τύχει να μην κάνετε τίποτα άλλο για το σπίτι. Μετά από μια πολύ κουραστική μέρα, θέλετε η κρεβατοκάμαρά σας να είναι ένας χώρος ηρεμίας και όχι χάους.

Ξεκίνα από την κορυφή

Είτε ξεσκονίζετε είτε καθαρίζετε τα παράθυρά σας, θα πρέπει πάντα να καθαρίζετε από πάνω προς τα κάτω. Υπάρχει κάτι που ονομάζεται βαρύτητα που τείνει να κάνει όλη αυτή τη σκόνη, και τη βρωμιά να συσσωρεύονται προς τα κάτω. Εάν αρχίσετε να ξεσκονίζετε από τη βάση ενός φωτιστικού ή από το κάτω μέρος ενός παραθύρου, δεν θα είναι ποτέ πραγματικά καθαρό.

Πλύνε τα δάπεδα

Έχετε καθίσει ποτέ σε ένα δωμάτιο με δάπεδα από ξύλο κατά τη διάρκεια που τα φωτίζει ο ήλιος; Σίγουρα είδατε το φως να χτυπά με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να αντιληφθείτε κάθε κουκκίδα σκόνης; Ναι, όλοι το έχουμε δει, οπότε μην ξεχνάτε να σκουπίζετε τακτικά.

Επωφεληθείτε από τη θερινή ώρα

Χρησιμοποιήστε τη θερινή περίοδο ως ενσωματωμένη υπενθύμιση για εργασίες που χρειάζεται να κάνετε μόνο μερικές φορές το χρόνο. Πράγματα όπως το να μαζεύετε τα χαλιά και το στρώμα σας είναι ιδανικά αυτήν την εποχή του χρόνου.

Μην κρατάς αυτά τα περιοδικά

Οι γιαγιάδες δεν κρατούσαν τα περιοδικά σε στοίβες. Όταν έβγαιναν τα νέα τεύχη των αγαπημένων τους περιοδικών, πετούσαν τα παλαιότερα τεύχη, γιατί ήξεραν ότι θα ήταν απίθανο να τα ξαναδιαβάσουν και το να μαζεύουν αρκετό χαρτί σε ένα σημείο είναι σαν να μάζευαν σκόνη.

(healthstories. gr / photo: pexels)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί