Τσίπρας για απλή αναλογική: «Δεν θα υπάρξει 2η κάλπη»

Iσχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό στην πρώτη κάλπη, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής στο MEGA.

«Δεν θα υπάρξει δεύτερη κάλπη», είπε εμφατικά ο κ. Τσίπρας.

«Αυτές οι εκλογές της απλής αναλογικής δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ξανά για μια «προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές», ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι κάλπες της 21ης Μαΐου θα βγάλουν κυβέρνηση.

«Κατά πάσα πιθανότητα, κατά πάσα βεβαιότητα, το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση», είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι το ποιος θα κυβερνήσει θα το κρίνει με την ψήφο του ο λαός.

Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση το δεύτερο κόμμα», συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει αλλαγή στη χώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τις υποκλοπές σημειώνοντας ότι «Η ΕΥΠ αντί να παρακολουθεί τους εγκληματίες παρακολουθούσε τους αντιπάλους τους κ.Μητσοτάκη».

Αναφέρθηκε και στην ακρίβεια και διερωτήθηκε «πώς μπορεί να αντέξει την ακρίβεια ο μέσος πολίτης. Πρέπει να συγκρατηθούν οι τιμές».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σχέδιο Δήμητρα. «Εμείς έχουμε αποκλείσει κάθε συζήτηση που μπορεί να αφορά σχέδια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αν θέλει ο κ. Βαρουφάκης να συζητήσει τέτοια σχέδια, να πάει να βρει τον κ. Σόιμπλε, που είναι και φίλος του, και να τα συζητήσουν μαζί».

(Από megatv – φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί