Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στο debate

Ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι δηλώσεις των έξι δημοσιογράφων, μετά την ολοκλήρωση του debate των εκλογών.

Η Μάρα Ζαχαρέα του STAR είπε πως «ήταν μια συζήτηση η οποία είχε καλές στιγμές, βγήκαν ειδήσεις, υπήρχε ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα. Ακόμα και όταν δεν φαίνονταν στην κάμερα υπήρχε ένα κλίμα και μια ατμόσφαιρα μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ και αυτό το οποίο κατάλαβα εγώ τουλάχιστον είναι ότι καίγονται να έχουν μια κουβεντούλα μεταξύ τους. Δηλαδή όσο μπορούσαν ο ένας πέταγε την σπόντα του και επίσης είχε ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τις εκφράσεις που ίσως να μην φαίνονταν στις κάμερες και τις γκριμάτσες όταν μίλαγε ο ένας και έλεγε μια αιχμή για τον άλλον. Πως αντιδρούσε και ο άλλος, με σταυρωμένα τα χεράκια στο τραπέζι, αλλά το πρόσωπο έδειχνε και αποδοκιμασία και επιδοκιμασία ανάλογα με τη στιγμή. Ήταν ενδιαφέρον».

«Στα διαλείμματα δεν θα έλεγα ότι μίλησαν ιδιαίτερα. Αυτό το οποίο έπιασε λίγο το αυτί μου στο τελείωμα είναι, νομίζω, ότι ο κ. Τσίπρας είπε προς τον κ. Μητσοτάκη να κάνουν τελικά και το debate οι δυο τους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση», κατέληξε η Μάρα Ζαχαρέα.

Ο συντονιστής της συζήτησης, Γιώργος Κουβαράς, ανέφερε ότι «το κλίμα ήταν πολύ καλό και φιλικό. Ευγενικό. Τσίπρας και Μητσοτάκης αντάλλαξαν και δυο κουβέντες. Υπήρξαν μια δυο ματιές και σχόλια. Ο πιο “κουμπωμένος” ήταν ο κ. Ανδρουλάκης“. Την επόμενη φορά θα μπορούσε να υπάρχει και δυνατότητα απευθείας ερωτήσεων μεταξύ τους».

Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη, είπε για το debate πως ήταν «όχι άχρηστο αλλά μονότονο»: «Δεν ήταν άχρηστο αυτό που παρακολουθήσαμε. Δεν ήταν όμως και το καλύτερο. Θυμάμαι παλαιότερα debates στα οποία υπήρξε μεγαλύτερη ζωηράδα, περισσότερα ‘καρφιά’, περισσότερες αμήχανες στιγμές και σίγουρα η μεταξύ τους αντιπαράθεση, που το κάνει πιο διαφορετικό. Εγώ ένιωσα ότι πνίγονταν οι πολιτικοί αρχηγοί μέσα σε αυτό το πλαίσιο και είμαι σίγουροι ότι το διαπίστωσαν και οι ίδιοι και οι πολίτες. Για εμάς ούτε λόγος! Καταλαβαίνετε τι νεύρα προκαλεί σε έναν δημοσιογράφο να ρωτάς κάτι να μη σου απαντάει και να μην μπορείς να επανέλθεις. Ζητάμε συγγνώμη και την κατανόηση του ελληνικού λαού για’ αυτό».

Η δημοσιογράφος του Mega, Ράνια Τζίμα, σημείωσε: «Η είδηση της βραδιάς ήταν η ατάκα του Νίκου Ανδρουλάκη, ότι πρέπει να πάνε πρόσωπα στη φυλακή για τις υποκλοπές, αν και στη συνέχεια γενίκευσε και δεν ήταν συγκεκριμένος. Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως “κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή”. και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι. Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω “παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;”. Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει “δεμένα τα χέρια μου”. Δηλαδή, βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή, και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί». Αν διακόψεις εκείνη τη στιγμή κινδυνεύεις να είσαι αντιθεσμικός» πρόσθεσε η Ράνια Τζίμα. «Δεν υπήρχε καμία απολύτως πιθανότητα, έτσι κι αλλιώς, να μας δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα. Δηλαδή δεν διέγνωσα κάποια χαραμάδα για συνεργασία παρακάτω Αλλά αυτό δεν ξέρω αν έχει και καμία σημασία. Δεν επρόκειτο δηλαδή να το δούμε αυτό στο debate».

Τέλος, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης τόνισε:

«Υπήρξαν και χαλαρές στιγμές, αλλά νομίζω ότι κανείς δεν έγινε σοφότερος. Πρέπει να γίνεται πιο ελεύθερα η τηλεμαχία. Ο καθένας έβαλε τα επιχειρήματά του, όπως τα ξέραμε από πριν. Έλεγε κάτι ένας πολιτικός αρχηγός και ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα κοιτάχτηκαν και χαμογέλασαν. Κάποιες φορές μιλούσαν και μεταξύ τους. Αυτές όμως οι αντιδράσεις, το να απαντάει δηλαδή ένας πολιτικός αρχηγός και να καταγράφεις την αντίδραση του άλλου, αυτό είναι ένα στοιχείο και ρεπορταζιακό. Δεν θα έπρεπε να καταγράφεται; Δεν υπήρχαν ακραίες αντιδράσεις αλλά είδα και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη αρκετές φορές να κάνουν μορφασμούς σε απαντήσεις. Ότι στοιχείο ζωντάνιας ήταν εκτός κανόνων. Γι’ αυτό και επιμένουμε και λέμε ότι αυτό είναι ωραίο να γίνεται, οι πολιτικοί αρχηγοί να είναι απέναντι σε δημοσιογράφους αλλά να γίνεται πιο ελεύθερα. Νομίζω και οι ίδιοι ασφυκτιούν σε αυτούς τους κανόνες στους οποίους βλέπαμε τόση ώρα εκεί μέσα και τους οποίους και θέτουν και οι ίδιοι».

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί