Μητσοτάκης: Αυτό θα γίνει στις 21/5 – Τι είπε για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, vid

Συνέντευξη έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για τις εκλογές 2023.

Αναφερόμενος στις εκλογές ο πρωθυπουργός ανέφερε πως:

«Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μια και μοναδική κάλπη της 21ης Μαΐου. Θέλω προφανώς να νικήσουμε και με διαφορά από τον 2ο. Τις 19 μέρες που μένουν έχω να πείσω τους αναποφάσιστους πολίτες μας.

Θέλω η νίκη να είναι τόσο καθαρή που να μην αμφισβητείται ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός.

Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα μια είναι ισχυρή κυβέρνηση 4ετίας. Με ρωτάτε για τη δυνατότητα σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα σας πω εγώ τι έχει πει ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα πειστικός όταν μας λέει πως επί της αρχής δεν δέχεται για πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος θα σας πως μόνο πως σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα, έχουμε μεγάλες διαφορές. Εγώ δεν έχω κρύψει την επιθυμία μου να έχουμε μια σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση».

Θεωρώντας πως είναι…περήφανος για την πρωτομαγιά. ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα εργασιακά λέγοντας:

«Ο κ. Τσίπρας είπε πως καταργήσαμε το 8ωρο. Το ξέρετε; Το έχετε ακούσει εσείς; Το 2019 ο κ. Τσίπρας έλεγε ”ο κ. Μητσοτάκης θα καταργήσει το 8ωρο και θα πάμε σε 7ημερη εργασία”. Τώρα λέει τα ίδια πράγματα, τα ίδια ψέμματα. Δεν είναι δυνατόν να μπορούμε να κάνουμε σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση με ψέμματα».

Ο ίδιος εξήγησε και γιατί δεν αποφασίστηκε μείωση του ΦΠΑ λέγοντας ότι:

«δεν δουλεύει η πολιτικη μείωσης του ΦΠΑ. Δεν θα κερδίσει ο τελικός καταναλωτής. Το πρόβλημα είναι και δημοσιονομικό και πρακτικό. Κάποιος θα κερδίσει αλλά θα είναι ο παραγωγός. Όταν μπορέσουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η οικονομία θα αναπτύσσεται σε ένα ρυθμό που θέλουμε θα περάσουμε σε ένα περιβάλλον για να μειώσουμε τον ΦΠΑ για όλους».

Για τον μνημονιακό φόρο επιτηδεύματος είπε, δε, ότι «θα το μειώσουμε σταδιακά στην δεύτερη τετραετία.

Επιτιθέμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός προειδοποίησε πως «αν τα μισά και μόνο που υπόσχεται στην οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμοστούν τότε η χώρα θα χρεοκοπήσει σε ένα μήνα».

Στον τομέα των Ελληνοτουρκικών, σε ερώτηση σχετικά με τα σενάρια συνεκμετάλλευσης, απάντησε:

«Δεν με αφορά αυτή η συζήτηση, ούτε την παράταξή μου. Καλωσορίζω το θετικό κλίμα με Τουρκία, αλλά δεν έχω αυταπάτες. Η τουρκική πολιτική δεν αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη και η Γαλάζια Πατρίδα συνιστά μία εν δυνάμει απειλή κατά της Ελλάδας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητήσουμε με άλλα θέμα όπως την εντός εισαγωγικών «αποστρατιωτικοποίηση» των νησιών», δήλωσε απορρίπτοντας οποιαδήποτε συζήτηση πάνω στις τουρκικές αξιώσεις περί αποστρατιωτικοποίησης:

(φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί