Κουτσούμπας: Ούτε στις δεύτερες εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση αυτοδυναμίας

Για προσπάθεια χειραγώγησης της πρώτης ψήφου από τα δυο πρώτα κόμματα κάτω από ψεύτικα διλήμματα μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών τόνισε ότι «ούτε στις εκλογές του Ιουλίου θα μπορέσει να γίνει όπως προσδοκούν κυβέρνηση αυτοδυναμίας, θα είναι συνεργασίας πάλι».

Όπως τόνισε «η διαφορά τους είναι ότι τσακώνονται ποιος θα έχει μεγαλύτερο κομμάτι μέσα στο Κοινοβούλιο σε αυτή την κυβέρνηση. Διότι τα προγράμματά τους τα βασικά, μπορεί να μην είναι ίδια κόμματα, αλλά τα κεντρικά ζητήματα για τα οποία κρίνονται τα συμφέροντα του λαού είναι στην ίδια κατεύθυνση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έως το Χρηματιστήριο Ενέργειας και την Πράσινη μετάβαση και τους πλειστηριασμούς».

Σχολιάζοντας τα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης», τόνισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «όσο πιο δεξιά, τόσο πιο καλά», κάτι που το βλέπουμε και στη σύνθεση των ψηφοδελτίων, καθώς πήρε το μισό ΠΑΣΟΚ και την «καραμανλική δεξιά». Επίσης, υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον Όλαφ Σολτς και όχι με τους Γερμανούς εργαζόμενους που κινητοποιούνται. «Τι σόι πρόοδος είναι αυτή;», ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν το ΚΚΕ επιλέγει τους υποψήφιους του με όρους δημοφιλίας, ξεκαθάρισε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα «δεν έχει καμία σχέση με τα κόμματα του κατεστημένου», επιλέγει τους ευρωβουλευτές του με βάση τη συμμετοχή τους στους αγώνες, στην πάλη για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Συμπλήρωσε πως για το ΚΚΕ δημοφιλής είναι και ένας εργάτης, πρόεδρος του σωματείου του που συγκρούεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Τι είπε για την υπόθεση Γεωργούλη ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Ερωτώμενος για την υπόθεση με τον Αλέξη Γεωργούλη ο κ. Κουτσούμπας τόνισε: «Εμείς λέμε ότι πρέπει η δικαιοσύνη να πάει σε βάθος για το συγκεκριμένο ζήτημα. Να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις όσων έχουν καταγγελθεί. Πρόκειται για μεγάλο ζήτημα. Είναι αισχρό ζήτημα η σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας» και πρόσθεσε «πρέπει να είμαστε κάθετοι, δεν πρέπει να συμβαίνει».

Όπως τόνισε το ΚΚΕ είναι θετικό στην αλλαγή επιλογής των ευρωβουλευτών – Εμείς προκρίνουμε και ψηφίζουμε και είμαστε υπέρ της λίστας και στην Ευρωβουλή και στο Κοινοβούλιο.

(newsbomb – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί