Γεραπετρίτης: Οι κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού» είναι ευάλωτες και ανίσχυρες για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις

«Η κυβέρνηση 'ειδικού σκοπού', είναι μια κυβέρνηση εξαιρετικά ευάλωτη και ανίσχυρη απέναντι σε ισχυρές προκλήσεις που έχει η χώρα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» κατά την συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόϊτερ.

   Ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση ειδικού σκοπού, είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Δηλαδή μια κυβέρνηση που στη Βουλή θα στηρίζεται από μια μειοψηφία και η οποία θα είναι εξαιρετικά ευάλωτη και ανίσχυρη. Που δεν θα μπορεί να σταθεί στο διεθνές προσκήνιο για την διεθνή παράσταση της χώρας και απέναντι κατά πάσα πιθανότητα σε μια πολύ ισχυρή κυβέρνηση της Τουρκίας. Θα βρισκόμαστε δηλαδή επί μακρόν σε μια πολιτική αδράνεια και πολιτική στασιμότητα» είπε.

   Ερωτηθείς γιατί η ΝΔ απορρίπτει την μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ εάν βγαίνουν οι 151 έδρες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «αυτό απαιτεί να συμπλεύσουν και τα δύο κόμματα. Το ταγκό χρειάζεται δύο, και από ό,τι καταλαβαίνω, αυτή την στιγμή ο ένας από τους δύο εταίρους, ο κ. Ανδρουλάκης, έχει αποκλείσει το οποιοδήποτε τέτοιο σχήμα. Ο ίδιος έχει αποκλείσει τον σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη». Όπως παρατήρησε, «στην Ευρώπη εξ όσων γνωρίζω εγώ, δεν έχουμε καμία κυβέρνηση όπου ο αρχηγός του πρώτου κόμματος με 35%, να μην είναι και ο πρωθυπουργός της χώρας». Συνεπώς, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, ο κ. Ανδρουλάκης «έχει ‘ρίξει τις κουρτίνες’ σε μια τέτοιου τύπου συνεργασία, θέτοντας μάλιστα και άλλους ακραίους όρους». Με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια καλύτερη σύμπνοια σε ορισμένα θέματα από ότι με την ηγεσία του, εκτίμησε.

   Σχετικά με τις χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μίλησε για «εργαλειοποίηση από τους συγγενείς. Δεν είπε αυτό. Και ήταν απόλυτα σαφής».

   Ο υπουργός υποστήριξε πως «ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε εργαλειοποίηση του δυστυχήματος από συντεχνίες που λυμαίνονται τον χώρο των σιδηροδρόμων» προσθέτοντας ότι «είναι αλήθεια ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις εντός του ΟΣΕ, που στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά μόνο πολιτικό καιροσκοπισμό, δηλαδή πάνω σε αυτή την οδύνη προσπαθούν να οικοδομήσουν κάποια πολιτικά συμφέροντα».

   Ο κ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε ότι «ο σιδηρόδρομος λειτουργεί με αναβαθμισμένο επίπεδο ασφάλειας» και αυτό «έχει αναγνωριστεί από το κοινό, γι’ αυτό και η μεγάλη του πληρότητα που παρουσιάζει σήμερα». Τόνισε ότι «η κάθαρση επέρχεται μόνο όταν αποδίδονται οι ευθύνες. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν […] Είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη δικαστική διερεύνηση και θα φτάσει μέχρι το τέλος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί