«Βόμβα» από υποψήφιο με ΝΔ περί «αποστατών» βουλευτών – Φόβοι για τρίτες κάλπες, vid

Το μυαλό τους στις δεύτερες κάλπες φαίνεται πως έχουν από τώρα στη Νέα Δημοκρατία.

Ξέρουν πως ρεαλιστικά οι πιθανότητες να σχηματίσουν τα κόμμα της αντιπολίτευσης συγκυβέρνηση υπό το καθεστώς απλής αναλογικής είναι ελάχιστες.

Έτσι λοιπόν έχουν αρχίσει τα σενάρια επί σεναρίων για τις (πιθανές) εκλογές του Ιουλίου.

Ενδεικτική είναι η πρωινή “βόμβα” του υποψηφίου με τη ΝΔ στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, Μπάμπη Καούκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο σενάριο που η ΝΔ δεν καταφέρει να πιάσει ποσοστά αυτοδυναμίας ούτε με τις δεύτερες κάλπες.

Άνοιξε μάλιστα θέμα «αποστατών βουλευτών», προκειμένου να μην συρθεί η χώρα σε τρίτες κάλπες, που θα είναι καταστροφικές για την οικονομία.

Τι δήλωσε:

«Θα συνεργαστούμε – εάν δεν βγει αυτοδύναμη, που δε νομίζω ότι θα γίνει – θα μιλήσουμε και με βουλευτές, που θα είναι στη Βουλή και όχι μόνο.

Αν κάποιοι ασπάζονται το πρόγραμμα της ΝΔ που είναι το μόνο σοβαρό και κοστολογημένο και ακολουθήσουν και θέλουν, βεβαίως. H ΝΔ θα απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας και σε βουλευτές αν χρειάζονται μόνο τρεις βουλευτές και θελουν να έρθουν».

Θα απευθυνθούμε σε κόμματα. Αν κάποιο κόμμα αργήσει να ανταποκριθεί και έχουν έρθει δύο βουλευτές και σου λείπουν δύο έδρες».

Ερωτήθηκε στη συνέχεια για το αν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα έρθουν μόνοι τους, απαντώντας:

«Μπορεί να τους ζητήσουμε».

Δείτε μετά το 15ο λεπτό:

Αντίδραση από ΝΔ

Η πρώτη αντίδραση στα λεγόμενα του κ. Καούκη ήρθε από τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ρωμανό, ο οποίος έγραψε τα εξής:

«Σχετικά με άστοχη τοποθέτηση υποψήφιου βουλευτή μας νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά με απόλυτη καθαρότητα ότι απευθυνόμαστε στους πολίτες με μια πολύ καθαρή πρόταση. Όπως δήλωσε κι εχθές ο Πρωθυπουργός στο Πρώτο Θέμα, δεν πρόκειται υπό καμία συνθήκη η Νέα Δημοκρατία να επιχειρήσει να βρει τρόπους να παρακάμψει την ετυμηγορία τους. Τελεία και παύλα».

(INTIME photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί