Εκλογές: Έκδοση ταυτοτήτων το Σαββατοκύριακο – Ποιες οι ώρες λειτουργίας των αρμόδιων υπηρεσιών

Οι ψηφοφόροι μπορούν να εκδώσουν ταυτότητα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή έτσι ώστε να ψηφίσουν χωρίς προβλήματα στις εκλογές 2023.

Το πλέον διαδεδομένο επίσημο έγγραφο για να γίνει η αναγνώριση ενός ψηφοφόρου από την εφορευτική επιτροπή, έτσι ώστε να ψηφίσει στις εκλογές, είναι η αστυνομική ταυτότητα. Όσοι, για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχουν την ταυτότητά τους και επιθυμούν να εκδώσουν καινούρια μπορούν να το κάνουν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριο, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο «Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, οι Αρχές έκδοσης δελτίων ταυτότητας, θα λειτουργήσουν τις ημέρες Σάββατο 20 Μαΐου και Κυριακή 21 Μαΐου κατά τις ώρες που θα οριστούν με έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Μάλιστα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για τις ώρες που θα λειτουργήσουν τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Αναλυτικά:

Γραφεία Ταυτοτήτων

Σάββατο, 20 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 08:00 έως 20:00.Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 07:00 έως 19:00.

Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

Σάββατο, 20 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00.Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 07:00 έως 19:00.

Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης δελτίου ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι δυνατό να αναζητήσουν οι πολίτες τα στοιχεία επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί