Ο συγκλονιστικός λόγος που περπάτησαν 2 χλμ. για να μη λείψει κανείς από τη φωτογραφία (Vid)

Μερικές φορές, μια πράξη αγάπης δεν χρειάζεται μεγάλα λόγια. Χρειάζεται μόνο να κάνεις τον δρόμο μέχρι τον άνθρωπο που αγαπάς.

Αυτό έκαναν περισσότεροι από 50 μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους στην Κίνα, όταν ένας συμμαθητής τους δεν μπορούσε να βρίσκεται μαζί τους για τη φωτογραφία της αποφοίτησης. Ο 15χρονος Ren Junjie νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, δίνοντας μάχη με λέμφωμα non-Hodgkin. Η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο σοβαρή, ώστε δεν μπορούσε να επιστρέψει στο σχολείο.
Οι συμμαθητές του όμως δεν ήθελαν να λείπει από τη φωτογραφία. Έτσι, στις 17 Μαΐου 2025, φόρεσαν τις σχολικές τους στολές και ξεκίνησαν με τα πόδια για το νοσοκομείο. Περπάτησαν περίπου 2 χιλιόμετρα, έχοντας μάλιστα μαζί τους τα σκαμνιά τους, ώστε να μπορούν να καθίσουν και να στηθούν όλοι για την αναμνηστική φωτογραφία.

Όταν έφτασαν, βοήθησαν να μεταφερθεί το κρεβάτι του Ren στον εξωτερικό χώρο. Εκείνος βρέθηκε στο κέντρο της φωτογραφίας, μαζί με όλους τους συμμαθητές του. Του έδωσαν επίσης δώρα, γράμματα και μια μπάλα του μπάσκετ με τις υπογραφές τους, θέλοντας να του δείξουν ότι, παρά την ασθένειά του, εξακολουθούσε να αποτελεί μέλος της τάξης.
Εκείνη τη στιγμή κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι η φωτογραφία θα γινόταν η τελευταία κοινή τους ανάμνηση. Τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας, ο Ren έφυγε από τη ζωή. Έμεινε πίσω μια φωτογραφία αποφοίτησης διαφορετική από όλες τις άλλες.

Μια ολόκληρη τάξη περπάτησε 2 χιλιόμετρα, κουβαλώντας ακόμη και τα σκαμνιά της, μόνο και μόνο για να μην αισθανθεί ένας φίλος ότι έμεινε πίσω κι αυτό κάνει την ιστορία να συγκινεί τόσο πολύ και να συζητιέται, ακόμη και χρόνια μετά.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί