Φειδωλή γυναίκα ξοδεύει μόλις 7 δολάρια το μήνα για φαγητό και εξοικονομεί 80.000 δολάρια σε 4 χρόνια

Μια 24χρονη γυναίκα έγινε θέμα συζήτησης στα νοτιοκορεατικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτόν τον μήνα, αφού αποκαλύφθηκε ότι κατάφερε να εξοικονομήσει 100 εκατομμύρια γουόν (79.400 δολάρια) μέσα σε 4 χρόνια, ζώντας με εξαιρετική λιτότητα.

Η Ji-hyeon Kwak άρχισε να εργάζεται όταν ήταν 19 ετών και γρήγορα συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να αποταμιεύσει χρήματα αν επρόκειτο ποτέ να αποκτήσει δικό της σπίτι για να ζήσει. Παρά το γεγονός ότι κερδίζει κατά μέσο όρο 2 εκατομμύρια won το μήνα (μετά από φόρους), η νεαρή γυναίκα κατάφερε να βάζει αρκετά στην άκρη κάθε μήνα για να αποταμιεύσει πάνω από 100 εκατομμύρια won τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτό ήταν αρκετό για να κερδίσει μια συνδρομή σε διαμέρισμα, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα θα αποκτήσει το δικό της σπίτι για να ζήσει. Αλλά, όπως μπορείτε να φανταστείτε, το να αποταμιεύει τόσα πολλά χρήματα με έναν τόσο μικρό μισθό δεν ήταν εύκολο.

Έπρεπε να φτάσει τη λιτότητα της σε ακραίο επίπεδο, το οποίο περιελάμβανε το να ξοδεύει μόλις 8.400 γουόν (6,7 δολάρια) σε τρόφιμα το μήνα.


Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, όχι, η Ji-hyeon Kwak δεν ζει αποκλειστικά με στιγμιαία ράμεν. Στην πραγματικότητα, είναι γενικά σε θέση να τρώει μια ισορροπημένη διατροφή με πολύ μικρό προϋπολογισμό, χάρη σε ένα σύστημα κουπονιών και εκπτώσεων που τελειοποίησε με τα χρόνια. Αυτό της επιτρέπει να παίρνει τα προϊόντα που χρειάζεται σχεδόν δωρεάν ή με πολύ μικρά ποσά, επιτρέποντάς της να εξοικονομεί το μεγαλύτερο μέρος του μισθού της.

Σε πρόσφατη εμφάνισή της στην εκπομπή Master of Living του SBS, η 24χρονη γυναίκα είπε ότι χρησιμοποιεί διάφορες εφαρμογές και έρευνες για να λαμβάνει πόντους και κωδικούς κουπονιών, τους οποίους μπορεί στη συνέχεια να ξοδέψει σε διάφορα προϊόντα. Σαρώνει τις αποδείξεις από τις όποιες αγορές κάνει και κερδίζει μερικές εκατοντάδες γουόν κάθε φορά. Ακούγεται σαν σπατάλη χρόνου και προσωπικών δεδομένων, αλλά όταν προσπαθείς να εξοικονομήσεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, κάθε μικρό κομμάτι μετράει.


Ένας από τους κύριους παράγοντες με τους οποίους επιβραβεύονται οι συνδρομές σπιτιού στη Νότια Κορέα είναι ο λογαριασμός αποταμίευσης. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύστημα που λειτουργεί ως ισχυρό κίνητρο για τους υποψηφίους να αποταμιεύσουν χρήματα προκειμένου να αποκτήσουν ένα σπίτι και να το πληρώσουν. Μερικοί άνθρωποι περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους ελπίζοντας να επιλεγούν για μια συνδρομή, αλλά η Ji-hyeon Kwak τα κατάφερε μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια.


Το να βασίζεται μόνο σε εφαρμογές και κωδικούς κουπονιών δεν ήταν αρκετό για τη νεαρή βασίλισσα της οικονομίας της Νότιας Κορέας. Προκειμένου να μειώσει τα έξοδά της στο ελάχιστο, περπατάει για περίπου 2 ώρες την ημέρα, ξοδεύοντας έτσι τίποτα για μετακινήσεις, πίνει μόνο νερό βρύσης και σπιτικό τσάι και ουσιαστικά τρώει ό,τι μπορεί να αγοράσει εξαιρετικά φθηνά ή να κερδίσει μέσω των εφαρμογών της. Αν αυτό τυχαίνει να είναι εμφιαλωμένο νερό, θα το πουλήσει στο διαδίκτυο και θα εξοικονομήσει τα χρήματα, αφού πίνει δωρεάν νερό βρύσης.


Στα τέσσερα χρόνια από τότε που ξεκίνησε το ταξίδι λιτότητας της, η Ji-hyeon Kwak έχει μάθει ένα σωρό τρόπους για να εξοικονομεί χρήματα διατηρώντας παράλληλα μια ισορροπημένη διατροφή. Τώρα μοιράζεται αυτά τα κόλπα με τον κόσμο μέσω του YouTube και του Instagram.


Αφού το επεισόδιο του Master of Living της Ji-hyeon Kwak έγινε viral αυτόν τον μήνα, η γενική αντίδραση του κοινού στην ιστορία της ήταν θετική, με πολλούς ανθρώπους να την επικροτούν που είναι τόσο εστιασμένη στην αποταμίευση, αλλά υπήρχαν και εκείνοι που της είπαν ότι είναι πολύ νέα για να είναι τόσο λιτή και ότι θα έπρεπε να απολαμβάνει τη ζωή λίγο περισσότερο.
Είναι ενδιαφέρον ότι στη συνέντευξή της στο SBS, η 24χρονη δήλωσε ότι το κίνητρό της για να αποταμιεύσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα ήταν η οικογενειακή της κατάσταση, η οποία δεν ήταν καθόλου καλή. Ήθελε να ξεφύγει και αυτό της φάνηκε η καλύτερη επιλογή.

(ethnos. gr / phtoto: video screenshot_

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί