Επιφυλακή στις ΗΠΑ για νέο μυστηριώδες μπαλόνι – Ποιά πορεία ακολουθεί;

Λίγους μήνες μετά την φρενίτιδα με τα κινέζικα ( ; ) κατασκοπευτικά μπαλόνια.

Ο αμερικανικός στρατός παρακολουθεί ένα ακόμη αερόστατο πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η προέλευση ή η ακριβής φύση του δεν είναι πλήρως γνωστή, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο κανάλι ότι το αντικείμενο πέταξε πάνω από τμήματα της Χαβάης αλλά όχι πάνω από ευαίσθητες περιοχές.

Ο αμερικανικός στρατός άρχισε να παρακολουθεί το αερόστατο την περασμένη εβδομάδα και αποφάσισε ότι δεν αποτελεί απειλή για την εναέρια κυκλοφορία ή την εθνική ασφάλεια.

Το αντικείμενο φέρεται να κινείται προς το Μεξικό, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Δεν είναι σαφές εάν το αντικείμενο είναι ένα μετεωρολογικό μπαλόνι ή κάτι άλλο, αλλά οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να καταρρίψουν το μπαλόνι εάν πλησιάσει στη στεριά.

Οι αξιωματούχοι είπαν στο NBC News ότι δεν φαίνεται να ανήκει στην Κίνα, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να εργάζονται για να ταυτοποιήσουν τον «ιδιοκτήτη»« του.

Η είδηση έρχεται μήνες μετά την εμφάνιση μιας σειράς ιπτάμενων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου ενός κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού, πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν το κατασκοπευτικό μπαλόνι στις ακτές της Καρολίνα. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Κίνα λειτουργεί εδώ και καιρό ένα πρόγραμμα εναέριων αερόστατων από το 2017 ως μέσο επιτήρησης, για να δοκιμάσει την αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης ή και τα δύο. Η συσκευή ήταν σε θέση να συγκεντρώσει πληροφορίες από ευαίσθητες στρατιωτικές τοποθεσίες, όπως παραδέχθηκαν Αμερικανοί αξιωματούχοι εκ των υστέρων.

(newsbomb – freepik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί