Ανακαλύφθηκε τυφλό ψάρι

Επιστήμονες στην Κίνα που περιπλανώνται σε υπόγειες σπηλιές και ποτάμια έχουν κάνει μια ολοκαίνουργια ανακάλυψη: ένα νέο, ροζ, πολύ περίεργο είδος σπηλαιόψαρου. Ωστόσο, αυτό που δεν ανακάλυψαν ήταν τα μάτια του, γιατί δεν έχει. Το «Guiyang Golden-line Barbel» βρέθηκε σε ένα υπόγειο ρεύμα του συστήματος του ποταμού Wujiang το 2019, αλλά χρειάστηκαν άλλα πέντε χρόνια […]

Επιστήμονες στην Κίνα που περιπλανώνται σε υπόγειες σπηλιές και ποτάμια έχουν κάνει μια ολοκαίνουργια ανακάλυψη: ένα νέο, ροζ, πολύ περίεργο είδος σπηλαιόψαρου. Ωστόσο, αυτό που δεν ανακάλυψαν ήταν τα μάτια του, γιατί δεν έχει. Το «Guiyang Golden-line Barbel» βρέθηκε σε ένα υπόγειο ρεύμα του συστήματος του ποταμού Wujiang το 2019, αλλά χρειάστηκαν άλλα πέντε χρόνια μελέτης για να μελετηθεί!

Σε αντίθεση με άλλα ψάρια σπηλαίων, δεν έχει τα μεγάλα μουστάκια (βαρέλια) που έχουν συνήθως τα αόρατα ψάρια, ούτε τα μακριά πτερύγια ή τα χοντρά λέπια. Αν και δεν έχει μάτια, έχει ένα αμυδρό μαύρο σημείο κάτω από το δέρμα όπου θα ήταν τα μάτια του. Μερικά από τα ψάρια έχουν πολύ στοιχειώδη όραση, ικανή να διακρίνει το φως από το σκοτάδι. Είναι ένας κρίκος που λείπει, που δείχνει πώς εξελίχθηκαν τέτοια χαρακτηριστικά. Επίσης, παρά το γεγονός ότι μόλις ανακαλύφθηκε, διαπιστώθηκε ότι αυτά τα ψάρια κινδυνεύουν με εξαφάνιση: έχουν εξελιχθεί (ή μισοεξελιχθεί) για να επιβιώσουν μόνο σε αυτό το συγκεκριμένο σύστημα σπηλαίων.

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί