ξεκαθάρισαν σήμερα ο Προσωπάρχης της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, υπό την προϋπόθεση, διευκρίνισαν, ότι τα εμβόλια θα παρέχουν επαρκή κάλυψη από τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού.
«Εφόσον ο εμβολιασμός μας λειτουργεί καλά, δεν τίθεται θέμα ενός lockdown που θα επιβαρύνει εκείνους οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι», δήλωσε ο κ. Μπράουν στον ραδιοφωνικό σταθμό MDR και πρόσθεσε ότι «για όσους έχουν εμβολιαστεί, μπορούμε να διευκολύνουμε την κανονικότητα – την πρόσβαση σε ένα κονσέρτο ή στην αγορά.»
Λόγω του αυξανόμενου αριθμού εμβολιασμένων, συνέχισε ο συνεργάτης της Καγκελαρίου, στο μέλλον θα βαρύνουν διαφορετικές παράμετροι στις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν, όπως π.χ. ο αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία. Αν διαπιστωθεί σημαντική αύξηση των εισαγωγών, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζουμε μια νέα παραλλαγή ή κάποια ηλικιακή ομάδα να χρειάζεται πιο γρήγορα αναμνηστική δόση εμβολίου, εξήγησε ο κ. Μπράουν.
Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος τόνισε ότι «ο πλήρης εμβολιασμός οδηγεί στο να μην είναι πλέον εφικτοί ή ακόμη και σύννομοι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις που είχαμε τον προηγούμενο χειμώνα».
Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων και ενώ η εκστρατεία ανοσοποίησης μπαίνει σε νέα φάση, το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) πρότεινε σήμερα να δοθούν κουπόνια για ελεύθερη είσοδο των εμβολιασμένων σε μουσεία και πάρκα ψυχαγωγίας. «Κάτι τέτοιο θα προσέφερε νέο κίνητρο για τον εμβολιασμό», δήλωσε η ειδική του FDP για θέματα Υγείας Κριστίνε ‘Ασενμπεργκ-Ντούγκνους στην ιστοσελίδα t-online και τόνισε ότι «αν πρόκειται να αυξηθεί η προθυμία για εμβολιασμό, τότε η παροχή κινήτρων έχει νόημα».
Από την πλευρά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), η Ζαμπίνε Ντίτμαρ απηύθυνε έκκληση για πιο ευέλικτο σύστημα εμβολιασμού στο μέλλον, είτε με «εμβόλια to go», χωρίς ραντεβού είτε με διευκόλυνση στη διαδικασία των ραντεβού.
«Πρέπει τώρα να γίνουμε πιο ευέλικτοι και να προσεγγίσουμε περισσότερο τους πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν, για παράδειγμα με ελευθερία στην επιλογή του ραντεβού για τη β΄δόση. «Με τέτοιους τρόπους θα αποφύγουμε το ενδεχόμενο κάποιος να ακυρώσει τον δεύτερο εμβολιασμό του επειδή θα βρίσκεται σε διακοπές», πρόσθεσε η κ. Ντίτμαρ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νεκρός άνδρας στη θάλασσα της Γαύδου κινητοποίησε τις αρχές
- Ποιό είναι το πρόβλημα με την Δύσ ησε σχέση με την Ρωσία; Τι ειπώθηκε
- Έχει και συνέχεια με τα ρωσικά όπλα! Δεν θέλουν να ξέρουν τι τους περιμένει στο μέλλον
- Λεωφορείο οπαδών της Μπαρτσελόνα τυλίχτηκε στις φλόγες – Είχαν ανάψει φωτοβολίδες! vid
- Ένα νέο κβαντικό bit του Πανεπιστημίου Πρίνστον διαρκεί τρεις φορές περισσότερο
- Nίκος Ταχιάος: Μες στη χρονιά η δημοπράτηση του Κόμβου Σκαραμαγκά και της νέας εξόδου στη Μεταμόρφωση
- Η Μέγκαν Μαρκλ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην υποκριτική
- Φορονομοσχέδιο: Ονομαστική ψηφοφορία θέλει η ΝΔ
- Νότια Κορέα: 5 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό, vid
- Νέες σφραγίσεις καταστημάτων για αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου στον δήμο Αθηναίων









