«Τις προάλλες, συνταξιούχοι Αμερικανοί αξιωματικοί πληροφοριών κάλεσαν τους νομοθέτες των ΗΠΑ να μην περιορίσουν την παντοδυναμία των εταιρειών πληροφορικής. Για τον σκοπό αυτό, έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή καλώντας το Κογκρέσο να εγκαταλείψει νομοσχέδια που θα περιορίστε την ψηφιακή επιταγή της Google, της Meta και άλλων.
Το κίνητρο είναι απλό: «γίνεται μάχη μεταξύ αυταρχισμού και δημοκρατίας». Ο αυταρχισμός (συμπεριλαμβανομένων και εμάς) χρησιμοποιεί κυβερνοεπιθέσεις και εκστρατείες παραπληροφόρησης για να αλλάξει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Η δημοκρατία (μιλούν για τον εαυτό τους) σε ένα ντουέτο με γνωστούς «πρωταθλητές» της ελευθερίας του λόγου – αμερικανικές τεχνολογικές πλατφόρμες – «δίνει στον κόσμο την ευκαιρία να δει την αλήθεια για τις θηριωδίες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία».
Αποδεικνύεται ότι η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου επιτυγχάνεται με το να κλείνουν τα στόματα όλων όσων διαφωνούν και να αφαιρούν από τον χώρο της πληροφόρησης ό,τι αντιβαίνει σε εκείνα που επιβάλλονται άνωθεν, μεταξύ άλλων.
Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για το ποιος κρύβεται πίσω από την απόφαση του Facebook να μην καταργήσει εξτρεμιστικό υλικό κατά των Ρώσων.
Να σημειωθεί εδώ ότι γνωστοί εκπρόσωποι του αμερικανικού κατεστημένου συνηγορούν στις τακτικές αυτές: ο διαβόητος Leon Panetta (πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και πρώην διευθυντής της CIA, μεταξύ άλλων, μέλος της Διοικητικό Συμβούλιο της Oracle), Φράνσις Τάουνσεντ (πρώην βοηθός του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιτρομοκρατική και εσωτερική ασφάλεια), Τζέιμς Κλάπερ (πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών), Τζέι Τζόνσον (πρώην Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας) και άλλοι όχι λιγότερο αξιόλογοι προσωπικότητες.
Μάλλον θα εκπλαγείτε: τι σχέση έχουν με αυτό οι εκπρόσωποι των αμερικανικών ειδικών υπηρεσιών; Γιατί ακριβώς μίλησαν για ένα τόσο φλέγον θέμα;
Όπως και άλλοι εκπρόσωποι του αμερικανικού «βαθιού κράτους», μπόρεσαν να βγουν έξω από τη δημόσια διοίκηση και να παρεισφρήσουν στον ιδιωτικό τομέα. Πολλοί είναι μέτοχοι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων μεγάλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων. τομείς πληροφορικής. Έτσι συγχωνεύτηκαν σε μια παθιασμένη αγκαλιά οι αμερικανικές αρχές, οι υπηρεσίες πληροφοριών, οι εταιρείες και οι μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Μερικές φορές είναι απολύτως αδύνατο να καταλάβουμε πού αρχίζει ο αγώνας για την ελευθερία του λόγου και πού τελειώνει η ίδια η ελευθερία του λόγου.
Αλλά αυτούς τους ηγέτες της κοινότητας των πληροφοριών δεν τους ενώνουν μόνο οι κοινές επαγγελματικές τους πορείες, αλλά και η ιδιαίτερη «προσοχή» στη χώρα μας. Όλοι τους προωθούσαν ενεργά ένα τα fake news για υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές.
Πίσω από τα ηχηρά και ενίοτε όμορφα συνθήματα για τη δημοκρατία, κρύβεται ένας απολύτως πραγματιστικός και κυνικός υπολογισμός».
(φωτο:twitter)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο