Ξεσαλώνει ο εμβολιολάγνος πρωθυπουργός της Αυστραλίας: «Ο Τζόκοβιτς ήθελε να μην συμμορωθεί με τους νόμους»

Η Αυστραλία έδωσε ένα διεθνής εμβέλειας μάθημα σκληρής χούντας.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται ήδη στο Ντουμπάι, όμως τα «απόνερα» από την υπόθεση συνεχίζουν να απασχολούν την κοινή γνώμη στην Αυστραλία.


Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό του Σίδνεϊ ο Αυστραλός πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης για την απέλαση του Σέρβου αστέρα του τένις.

«Δεν του δώσαμε εξαίρεση. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν του έδωσε καμία εξαίρεση» έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο Σκοτ Μόρισον για να προσθέσει ότι «απλά, έκανε λάθος».


Στο μεταξύ, ο Μόρισον αρνήθηκε πως έδειξε «δυο μέτρα και δυο σταθμά» με την απέλαση του Τζόκοβιτς σε σχέση με βουλευτές του που παρότι είχαν αντιεμβολιαστικές απόψεις, δεν τιμωρήθηκαν.


«Αν έρχεσαι από το εξωτερικό και υπάρχουν κάποιες συνθήκες για να μπεις στη χώρα, τότε πρέπει να συμμορφωθείς με αυτούς τους κανόνες» απάντησε ο Αυστραλός πρωθυπουργός καταλήγοντας πως «μιλάμε για κάποιον που θέλησε να έρθει στην Αυστραλία χωρίς να συμμορφωθεί με τους κανόνες εισόδου στη χώρα».


Βέβαια, οι δηλώσεις του Μόρισον έρχονται κόντρα στο σκεπτικό της απόφασης για την απέλαση του Τζόκοβιτς, σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ.


Σύμφωνα με τον Χοκ, ο Τζόκοβιτς αποτελούσε «κίνδυνο» για τη δημόσια υγεία επειδή δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί