Η παροχή προσωρινά ενός βασικού εισοδήματος στα 2,7 δισεκατομμύρια πιο φτωχούς του πλανήτη σε 132 αναπτυσσόμενες χώρες μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού επιτρέποντάς τους να μείνουν σπίτι και να μην εργάζονται, ανέφερε σε έκθεσή του σήμερα το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP).
“Οι πρωτόγνωροι καιροί απαιτούν πρωτόγνωρα κοινωνικά και οικονομικά μέτρα. Η υιοθέτηση ενός βασικού εισοδήματος για τους πιο φτωχούς του κόσμου εμφανίζεται ως επιλογή”, δήλωσε ο επικεφαλής του UNDP Αχίμ Στάινερ. “Οι διασώσεις και τα σχέδια ανάκαμψης δεν μπορούν να επικεντρώνονται μόνο στις μεγάλες αγορές και τις επιχειρήσεις”, πρόσθεσε.
Από την επιδημία covid-19 έχουν μολυνθεί τουλάχιστον 14,8 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ενώ έχουν πεθάνει 610.000 άνθρωποι, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.
Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι η πανδημία και η οικονομική κρίση που προκαλεί ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση της φτώχειας παγκοσμίως για πρώτη φορά από το 1990 και να ωθήσουν 265 εκατομμύρια ανθρώπους στο χείλος του λιμού.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παραδοχή Μ. Χρυσοχοΐδη: «Έχουμε πρόβλημα υπερπληθυσμού στις φυλακές – Θα δημιουργηθούν 8 νέα Καταστήματα»
- Σοκαριστικές δηλώσεις Μακρόν: «Η ελευθερία λόγου είναι τελείως μαλ@@@» – Vid
- Φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας
- Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέσθηκε η κηδεία της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη
- Κυρανάκης: Από σήμερα, το τραμ καταλήγει στο λιμάνι του Πειραιά και θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες
- Ψηφιακά εργαλεία και Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων από το ΑΠΘ στα μέλη της κοινότητάς του
- Θεσσαλονίκη: Μπαγκαζιέρες στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη γραμμή του αεροδρομίου
- Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν την Καθαρά Δευτέρα
- Ειρηνευτικές συνομιλίες: «Σημειώθηκε πρόοδος», σύμφωνα με τους Ουκρανούς
- Γερμανία: Σε κυβερνοεπίθεση οφείλονται τα προβλήματα στις ιστοσελίδες των Σιδηροδρόμων
Κύρια Θέματα









