Τι θα φέρουν ως λύση;;; ΗΠΑ: Αλυσίδες καταστημάτων κλειδώνουν ακόμα και βασικά είδη ως μέτρο προστασίας από τις κλοπές!!!

Οι καταναλωτές παραπονιούνται ότι ταλαιπωρούνται απίστευτα περιμένοντας υπαλλήλους να ξεκλειδώσουν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν. Κι όλα αυτά για να αποφευχθούν οι κλοπές που έχουν εκτοξευθεί λόγω της πολιτικής φτωχοποίησης που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, όπως αναφέρουν πολλοί.

Ποια είναι η λύση που θα προταθεί;;;

Κάποιοι θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι για την “ευκολία μας” θα προταθεί να ξεκλειδώνουν αυτόματα τα ράφια με το κάθε προϊόν που θέλει να αγοράσει ο πελάτης με τη χρήση ίσως κάποιας ηλεκτρονικής κάρτας. Και ακόμα καλύτερα θα μπορούσαν να πουν, γιατί να μην χρησιμοποιείται ένα εμφυτευμένο τσιπάκι, στο χέρι για παράδειγμα των καταναλωτών, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και για να μην κινδυνεύσουν να το χάσουν…

Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ

Η κρίση των κλοπών που μαστίζει τις ΗΠΑ έχει γίνει τόσο άσχημη που οι κουρασμένοι αγοραστές πασχίζουν τώρα να βάλουν στα χέρια τους ακόμη και στα πιο βασικά είδη – τα οποία φυλάσσονται όλο και συχνότερα με λουκέτα.

Ένα κουτάκι 3,99 $ με φτηνό κρέας  προστατεύτηκε σε πλαστικές, αντικλεπτικές θήκες το περασμένο καλοκαίρι — και τώρα ακόμη και κονσέρβα τόνου έχει την ίδια μεταχείριση σε κάποιες αλυσίδες καταστημάτων.

Στη Νέα Υόρκη πολλά προϊόντα, όπως σοκολάτες, υγρό πιάτων, παιδικές οδοντόβουρτσες και άλλα, βρίσκονται σε πολλά καταστήματα κλειδωμένα σε ντουλάπια και οι πελάτες πρέπει να χτυπήσουν το κουδούνι και να περιμένουν τους υπαλλήλους για να τα πάρουν.

«Έρχομαι και χτυπάω το κουδούνι όλη την ώρα για να πάρω ό,τι χρειάζομαι», είπε απογοητευμένη η αγοράστρια Κάρεν Μπράουν, 62 ετών, .

«Είναι εντελώς ενοχλητικό».Ο κάτοικος του Μπρούκλιν, Κέι Ο’Νιλ, 37 ετών, τόνισε ότι τα ψώνια σε ορισμένα καταστήματα τώρα δεν είναι παρά μια ταλαιπωρία με όλο και περισσότερα προϊόντα να βρίσκονται σε κλουβί.

«Είναι ένας αγώνας. Δυσκολεύει τη μέρα σου», είπε σχετικά με την αναμονή από τους υπαλλήλους να ξεκλειδώσουν αντικείμενα στα καταστήματα – τα οποία έχουν μετατραπεί από γρήγορες στάσεις σε καταστήματα ταλαιπωρίας.

Περίπου το 75% των καταναλωτών στις ΗΠΑ, δηλώνει ότι τώρα κάνει τις αγορές του σε καταστήματα όπου τα προϊόντα είναι κλεισμένα σε ντουλάπια για να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη κλοπή, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικής. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν περίπου 5.000 αγοραστές από όλη τη χώρα.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί