Ενώ τα περισσότερα δεδομένα που παράγονται από οχήματα είναι τεχνικής φύσης και χρησιμοποιούνται μόνο τοπικά στο αυτοκίνητό σας, ορισμένοι τύποι δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή υπηρεσιών. Τα συνδεδεμένα οχήματα επιτρέπουν την κοινή χρήση ορισμένων από αυτά τα δεδομένα με τρίτους.
Ο τύπος δεδομένων που δημιουργούν τα αυτοκίνητα – και τα οποία έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή ορισμένων υπηρεσιών – διαφέρει από μάρκα σε μάρκα, ακόμη και εντός της μάρκας, από μοντέλο σε μοντέλο. Το ίδιο ισχύει και για άλλα μηχανοκίνητα οχήματα, όπως φορτηγά, φορτηγά και λεωφορεία, τα οποία παράγουν όλες αυτές τις πληροφορίες επίσης, αναφέρουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι δεδομένων που παράγονται από οχήματα για να βελτιώσουν την οδηγική εμπειρία, να αυξήσουν την άνεση για τον οδηγό, να βελτιστοποιήσουν τα προϊόντα και να συμβάλουν σε κοινωνικούς στόχους όπως η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου: Πίεση ελαστικών. Ταχύτητα οχήματος. Απόσταση σε μίλια. Κατανάλωση καυσίμου. Επίπεδο λαδιού. Κατάσταση κινητήρα. Κατάσταση φόρτισης μπαταρίας. Γωνία διεύθυνσης. Εξωτερική θερμοκρασία του οχήματος.
Τα δεδομένα που παράγονται από οχήματα δεν περιλαμβάνουν δεδομένα που εισάγονται από χρήστες οχημάτων (όπως λίστες επαφών κινητού τηλεφώνου και επιλεγμένους προορισμούς για πλοήγηση), ούτε δεδομένα που λαμβάνονται από εξωτερικές πηγές (για παράδειγμα πληροφορίες που μεταδίδονται από οδικές μονάδες, άλλα οχήματα ή ευάλωτους χρήστες του δρόμου).
Τα περισσότερα δεδομένα που δημιουργούνται από το αυτοκίνητό σας είναι κυρίως τεχνικής φύσης. Υπάρχουν μόνο προσωρινά, χρησιμοποιούνται τοπικά σε συστήματα οχημάτων και δεν αποθηκεύονται ποτέ, αναφέρουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων.
amna/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρόδος: Στο νοσοκομείο 15χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δικογραφία σε βάρος του καταστηματάρχη
- Αναλυτικά όλα τα μέτρα για τα καύσιμα – Πότε θα ισχύσουν, ποιοί θα είναι οι δικαιούχοι
- ΠΑΣΟΚ για νέα μέτρα: Η ειδική στήριξη για τη βενζίνη η οποία ανακοινώθηκε, δεν επαρκεί
- Ο Τραμπ τώρα δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν «σημαντικά σημεία συμφωνίας» σε συνομιλίες με το Ιράν
- Πράκτορες της ICE ξεκινούν να αναπτύσσονται σε αμερικανικά αεροδρόμια
- Φορτώνουν με νέο σκάνδαλο τον δεξιό Όρμπαν λίγο πριν τις εκλογές: «Σοβαρή επίθεση εναντίον της Ουγγαρίας»
- Πρόσκληση στον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο για συνάντηση στον Λευκό Οίκο μελετά ο Τραμπ
- Οι Ιρανοί διαψεύδουν τον Τραμπ: Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με τις ΗΠΑ
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: «Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου» δήλωσε ο πατέρας του θύματος
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ στις 24-25 Μαρτίου λόγω των παρελάσεων









