• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Κάτω οι έχοντες»: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της Νέας Τάξης για την «επανάκτηση» των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κάτω οι έχοντες»: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της Νέας Τάξης για την «επανάκτηση» των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται για την παγίδα που πέφτει ξανά και ξανά ο «σοφός λαός».

Με τις εκλογές του 2020 να πλησιάζουν στις ΗΠΑ, ακούγεται ξανά το σύνθημα «αύξησης των φόρων» από τους αριστεριστές Δημοκρατικούς.

Στον αγώνα προκειμένου να χτυπήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ, «κλέβοντας» την εξουσία από την Εθνική Δεξιά, στις ΗΠΑ η Νέα Τάξη δεν διστάζει για άλλη μία φορά να επιστρατεύσει τα γνωστά (και μη εξαιρετέα) τσιράκια της.

Ένας εξ αυτών είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, ο οποίος και αναφέρθηκε στην…άμεση ανάγκη αύξησης των φόρων στους πλούσιους, δηλαδή τους «έχοντες».

Απεγνωσμένα ο Bill Gates ζήτησε να φορολογηθούν ακόμη περισσότερο οι πλούσιοι, παραθέτοντας εμμέσως πλην σαφώς το…παράπονό του για την δραματική (flat) μείωση των φόρων που τα τελευταία χρόνια επέβαλλε η κυβέρνηση Τραμπ.

Κατά τα λεγόμενά του, «δεν έχει νόημα το να μην φορολογούνται οι περιουσίες ανθρώπων ή οργανισμών που χρονολογούνται πάνω από 10ετία».

Ακολουθώντας μία ρητορική που θα ζήλευαν πολλοί υψηλόβαθμοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ο δισεκαυτομμυριούχος ζήτησε λίγο-πολύ την αύξηση μίας σειράς από πολλούς διαφορετικούς φόρους, κυρίως για τους πλουσιότερους!

« -Ο φόρος κεφαλαιουχικών κερδών θα πρέπει να αυξηθεί επίσης, ίσως στο ίδιο επίπεδο με τον φόρο εισοδήματος.

-Ο φόρος ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να αυξηθεί και τα «παραθυράκια» που χρησιμοποιούνται για να τον ακυρώσουν πρέπει να κλείσουν.

-Πρέπει να αυξηθούν επίσης οι κρατικοί φόροι (state taxes)»

Τα αμερικανικά ΜΜΕ συγκρίνουν την προτροπή Gates για πολύ υψηλότερη φορολογία με την ρητορική που έχουν υιοθετήσει οι υποψήφιοι για το χρήσμα των Δημοκρατικών και πιθανοί αντίπαλοι του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Μία εξ αυτών είναι και η Elizabeth Warre, πιθανότατα η εκλεκτή της Νέας Τάξης που θα κοντράρει τον Τραμπ στις κάλπες.

Η ίδια σε πολλές ομιλίες της θυμίζει κάτι από…Χιλαρι Κλίντον, ζητώντας μία άγρια φορο-επιδρομή στους πλουσιότερους Αμερικανούς μέσω της -γνωστής και στους Έλληνες- ανακατανομής του πλούτου.

Θυμηθείτε τι έλεγε και η προηγούμενη αντίπαλος του Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία ευτυχώς για την αμερικανική οικονομία δεν νίκησε τις εκλογές και ως εκ τούτου δεν έκανε πράξη τα παρακάτω:

(ΦΩΤΟ:Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •