• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα εφαρμογή ιχνηλάτησης κρουσμάτων! Μας προετοιμάζουν για άλλα κόλπα – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα εφαρμογή ιχνηλάτησης κρουσμάτων! Μας προετοιμάζουν για άλλα κόλπα – ΒΙΝΤΕΟ

Το προωθεί η Ευρώπη, το εφαρμόζει η Κύπρος, ακολουθεί η Ελλάδα (;)

Νέα εφαρμογή στα κινητά, η οποία θα ιχνηλατεί από μόνη της τα κρούσματα παρουσιάστηκε στην Κύπρο και δεν αποκλείεται να δούμε, αν δεν υπάρχει ήδη, κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Λοϊζίδου- Νικολαΐδου, ανέφερε ότι τον Απρίλιο υπήρχε μια παρόμοια εφαρμογή, με την οποία ιχνηλατούσε ο ίδιος ο χρήστης τις επαφές του δεκατέσσερις ημέρες πίσω, χωρίς να επικοινωνεί με καμιά άλλη συσκευή. «Τώρα έχουμε ενώπιον μας μια καινούρια εφαρμογή που έχει ως βάση την ενεργοποίηση Bluetooth».

Σημείωσε μάλιστα πως αυτή η εφαρμογή έχει ακολουθήσει τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις κατευθύνσεις που έδωσαν οι Επίτροποι των κρατών-μελών.

Ισχυρίστηκε πως δεν θα ανταλλάζει δεδομένα και αυτό είναι στην βάση της συγκατάθεσης, συμπληρώνοντας πως δεν θα είναι (για την ώρα;;;) υποχρεωτική.

«Αυτή η εφαρμογή δεν ενεργοποιεί γεωγραφική θέση και γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Προστασίας επέλεξε αυτές τις εφαρμογές», διατείνεται η Επίτροπος.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι γίνεται ανταλλαγή κωδικών της συσκευής και ο χρήστης με δική του συγκατάθεση θα επιλεγεί να προωθήσει τους κωδικούς, οι οποίοι θα αποθηκεύονται μόνο για δεκατέσσερις ημέρες στον επεξεργαστή.

«Ο πολίτης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή και εκτός Κύπρου», συμπλήρωσε η κυρία Λοϊζίδου.

Δείτε το βίντεο: