• Αρχική
  • Άρθρα
  • Από την Λιβύη στους δρόμους όλων των πόλεων;;; Το σοκαριστικό περιστατικό για το οποίο δεν μιλά κανείς, vid

Από την Λιβύη στους δρόμους όλων των πόλεων;;; Το σοκαριστικό περιστατικό για το οποίο δεν μιλά κανείς, vid

Πόσες φορές θα δικαιωθεί ακόμα ο Λιακόπουλος;;;

Στρατιωτικά drones επιτίθενται αυτόνομα σε ανθρώπους για πρώτη φορά, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, κάτι που έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά και ανησυχία. 

Όπως θα έχετε ήδη διαβάσει στο el.gr, το περιστατικό σημειώθηκε πέρυσι στη Λιβύη, ενώ οι πλήρεις λεπτομέρειες του συμβάντος δεν έχουν κυκλοφορήσει και δεν είναι σαφές εάν υπήρχαν θύματα. 

Το εν λόγω drone είναι ένα quadcopter Kargu-2 που παράγεται από την STM, σχεδιασμένο για χρήση σε ασύμμετρο πόλεμο και αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Πολλοί  έχουν αρχίσει και αναρωτιούνται: Από τα πεδία μάχης αυτά τα drones δολοφόνοι θα περάσουν αργότερα στους ουρανούς των πόλεων, προκειμένου να διαχειριστούν ειδικές καταστάσεις;;;

Σύμφωνα με μια έκθεση 548 σελίδων των Ηνωμένων Εθνών, ένα « θανατηφόρο» οπλισμένο drone μπορεί, στην πραγματικότητα, να «κυνηγήσει έναν ανθρώπινο στόχο» εντελώς αυτόνομα, ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΝΤΟΛΗ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, ένα Kargu-2 το πήρε… πάνω του και αναζήτησε έναν ανθρώπινο στόχο κατά την διάρκεια σύγκρουσης μεταξύ των ισλαμιστικών κυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης και εκείνων που είναι πιστοί στον αντίπαλο Khalifa Haftar, τον περασμένο Μάρτιο.

Δείτε σοκαριστικό βίντεο με το drone να προπονείται σε ανθρώπινους στόχους:

Το Kargu, γνωστό ως «περιφερόμενο drone», χρησιμοποιεί την αναγνώριση αντικειμένων που βασίζεται στην μηχανική μάθηση με στόχο τον προσδιορισμό και την επίθεση στόχων. Έχει επίσης δυνατότητες σμήνους, κάτι που επιτρέπει έως και σε 20 drones να συνεργαστούν.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναρωτιούνται: Μπορεί ένας δολοφονικό drone να κάνει διάκριση μεταξύ ενός παραδοθέντος στρατιώτη και ενός μαχητή που απλώς υποχωρεί; Και, δεύτερον, γιατί πρέπει να εμπιστευτούμε ένα drone για να κάνει αυτόν τον διαχωρισμό; Θα μπορούσε κάποιος ακόμα και να παραδοθεί σε ένα drone αν το θέλει;;;

Κάποιοι άλλοι θέτουν τον προβληματισμό, αν τέτοια drones θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση αναταραχών σε πόλεις, μιας και λόγω της οικονομικής δυσχερούς κατάστασης που επικρατεί, κατά καιρούς έχουν γίνει προβλέψεις από διεθνείς οργανισμούς για την επικράτηση χάους στους δρόμους των πόλεων.

Άραγε η εν λόγω τεχνολογία χρησιμοποιείται σε πεδία μικρών συγκρούσεων για μελλοντική γενικευμένη χρήση;;;

Πόσες φορές θα δικαιωθεί ακόμα ο Λιακόπουλος;;;

Ενεργοποιήστε τους υποτίτλους κάτω δεξιά!