H φετινή σχολική χρονιά δεν θα είναι σαν τις προηγούμενες!!!
Τα παιδιά θα πάνε στα σχολεία, λες και βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου, ενώ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα φορούν υποχρεωτικά όλη την ημέρα μάσκες με τους γονείς να ανησυχούν!
Τα περιοριστικά μέτρα που θα παρθούν θα είναι πρωτοφανή, ενώ ο φόβος είναι διάχυτος για το ότι θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα στα παιδιά και στους έφηβους.
Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο και εν συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
«Ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του Διευθυντή με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί», αναφέρεται στην εγκύκλιο.
ΜΕΤΡΑ
Η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από Νηπιαγωγείο έως και την τρίτη Δημοτικού.
Το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει κατά τη σχολική χρονιά 2020-21, έχοντας με διασφαλισμένες επιπλέον πιστώσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ.
Με στόχο τον περιορισμό του συγχρωτισμού μεταξύ μαθητικών ομάδων, θα πραγματοποιούνται τα διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες και σε διαφορετικούς χώρους του εκάστοτε σχολείου. Η ειδική εθνική επιτροπή έχει δώσει οδηγίες για την προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων. Οι σχολικές γιορτές θα πραγματοποιούνται εντός κάθε σχολικού τμήματος.
ΜΑΣΚΕΣ
Οι μάσκες, όπως μετέδωσε το OPEN, θα είναι μονόχρωμες και θα έχουν δύο διαφορετικά μεγέθη, ένα για τα παιδιά του Δημοτικού και ένα για εκείνα των μεγαλύτερων τάξεων αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.
Ειδικότερα, στα παιδιά του Δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm, ενώ στα παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Σταθόπουλο, στον οποίο ανήκει μια από τις εταιρείες που επιλέχθηκαν από τον διαγωνισμό για να κατασκευάσουν μάσκες, από τις εταιρείες-παραγωγούς των μασκών ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά και η κάθε μία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, ζητήθηκε να υπάρχει εσωτερικά έλασμα για να εφαρμόζει στη μύτη μαθητών και εκπαιδευτικών.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παραδοχή Μ. Χρυσοχοΐδη: «Έχουμε πρόβλημα υπερπληθυσμού στις φυλακές – Θα δημιουργηθούν 8 νέα Καταστήματα»
- Σοκαριστικές δηλώσεις Μακρόν: «Η ελευθερία λόγου είναι τελείως μαλ@@@» – Vid
- Φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας
- Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέσθηκε η κηδεία της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη
- Κυρανάκης: Από σήμερα, το τραμ καταλήγει στο λιμάνι του Πειραιά και θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες
- Ψηφιακά εργαλεία και Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων από το ΑΠΘ στα μέλη της κοινότητάς του
- Θεσσαλονίκη: Μπαγκαζιέρες στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη γραμμή του αεροδρομίου
- Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν την Καθαρά Δευτέρα
- Ειρηνευτικές συνομιλίες: «Σημειώθηκε πρόοδος», σύμφωνα με τους Ουκρανούς
- Γερμανία: Σε κυβερνοεπίθεση οφείλονται τα προβλήματα στις ιστοσελίδες των Σιδηροδρόμων
Κύρια Θέματα









