Πώς οι ΗΠΑ οδεύουν προς την αναρχία υπό την ηγεσία των Διεθνιστών

Οι δολοφονίες αυξήθηκαν κατά 10% από το 2021 σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών χάρη στις πολιτικές που υιοθετήθηκαν με στόχο υποτίθεται την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Τα ποσοστά δολοφονιών σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ έχουν εκτοξευθεί περισσότερο από 10% τα τελευταία δύο χρόνια – με τις περισσότερες ανθρωποκτονίες να λαμβάνουν χώρα σε δημοκρατικές περιοχές με πολιτικές “ήπιας αντιμετώπισης του εγκλήματος”.

Σε μια μελέτη που κυκλοφόρησε από το WalletHub της Τετάρτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το Memphis, Tennesse, η Νέα Ορλεάνη, η Λουιζάνα, το Ρίτσμοντ, η Βιρτζίνια, η Ουάσιγκτον και το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν υποφέρουν από τα μεγαλύτερα προβλήματα ποσοστού ανθρωποκτονιών.

Και οι πέντε πόλεις διοικούνται από αριστερούς δημάρχους.

Αφού συνέκριναν την αύξηση των ποσοστών δολοφονιών σε 45 από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της χώρας μεταξύ 2021 και 2023, οι μελετητές παρατήρησαν ότι οι δολοφονίες αυξάνονταν ταχύτερα στις πόλεις υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών από ό,τι στις αντίστοιχες που ήταν υπό την ηγεσία Ρεπουμπλικάνων.

Αν και τα κορωνομέτρα μπορούν να κατηγορηθούν για την αρχική αύξηση των ανθρωποκτονιών, οι μελετητές θεωρούν ότι η αστυνόμευση με “ήπιο τρόπο”, δηλαδή ο περιορισμός της δράσης των οργάνων εφαρμογής της τάξης, έχει επιδεινώσει το ζήτημα στις προοδευτικές πόλεις. Βέβαια, όσον αφορά τα χουντομέτρα κατά την περίοδο του κορωνοϊού, οι “προοδευτικοί” διεθνιστές, μια χαρά χρησιμοποίησαν αυστηρότατα μέτρα για την πάταξη των “εγκληματιών”, δηλαδή αυτών που δεν φορούσαν μάσκα και έσπαγαν τις καραντίνες.

Ο Chidike Okeem, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Νέας Αγγλίας, επεσήμανε τα κοινωνικά κινήματα όπως η δημόσια αναταραχή στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Ως απάντηση στην κοινωνική αναταραχή, ορισμένοι αξιωματικοί ασπάστηκαν την «αποαστυνόμευση», η οποία είναι η ιδέα της μη εμπλοκής σε προληπτικές πρακτικές αστυνόμευσης προκειμένου να αποφευχθεί ο αυξημένος έλεγχος και η μομφή. Χωρίς έντονη αστυνομική παρουσία, η βία πολλαπλασιάζεται», είπε ο Okeem.

Ο Έτερ υποστήριξε ότι οι πολιτικοί πιέζονται να προσφέρουν μια «μοναδική λύση για όλους» στον απόηχο της κοινωνικής αναταραχής, αλλά να λαμβάνουν αποφάσεις που ωφελούν προσωπικά την καριέρα τους και όχι το θέμα.

«Εάν έχετε πρόβλημα με τη χρήση βίας από την αστυνομία σε μεμονωμένες περιπτώσεις, αντί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ή τους υπαλλήλους του προβλήματος, αφαιρέστε τα χρήματα από την αστυνομία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια λιγότερο αποτελεσματική αστυνομική δύναμη, αυξημένους χρόνους απόκρισης, χαμηλότερο ηθικό της αστυνομίας και αυξανόμενη απροθυμία της αστυνομίας να εμπλακεί σε προληπτική αστυνόμευση», είπε ο Έτερ.

Η μελέτη έρχεται λίγες μέρες αφότου ο εξέχων νευροχειρουργός Ντέβον Χούβερ βρέθηκε πυροβολημένος μέχρι θανάτου και τυλιγμένος σε ένα πλαστικό σεντόνι στο σπίτι του στο Ντιτρόιτ και πάνω από μία εβδομάδα αφότου ένας ένοπλος εξαπέλυσε φονικά πυρά σε μια «στοχευμένη» επίθεση έξω από την κηδεία ενός θύματος δολοφονίας.

Οι ερευνητές προειδοποιούν γεμάτοι ανησυχία ότι το αυξανόμενο ποσοστό δολοφονιών δεν δείχνει σημάδια μείωσης.

Τον Φεβρουάριο, τα στοιχεία του FBI έδειξαν ότι οι δολοφόνοι στην Αμερική έχουν 50% πιθανότητες να διαφύγουν τη σύλληψη και την καταδίκη για το έγκλημα.

Το ποσοστό επίλυσης υποθέσεων ανθρωποκτονιών με τη σύλληψη των ενόχων, μειώνεται σταθερά από τη δεκαετία του 1960, αλλά υπέστη ανησυχητική πτώση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί