Οι αρχές του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι πλέον οι γιατροί θα μπορούν να ζητούν να μπαίνουν σε καραντίνα όλοι όσοι έχουν εκτεθεί στο ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού, ακόμη κι αν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 ή αν έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.
Η απόφαση αυτή ακολούθησε την προειδοποίηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ χθες για το ενδεχόμενο νέων εξάρσεων της covid-19 λόγω του στελέχους Δέλτα, με τον αριθμό των νέων ημερήσιων κρουσμάτων να αυξάνεται στη χώρα, έπειτα από εβδομάδες που είχε σταθεροποιηθεί χάρη στην ευρεία εκστρατεία ανοσοποίησης.
Βάσει των νέων κανονισμών του υπουργείου Υγείας, ακόμη και εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει από την covid-19 θα μπορούν να μπαίνουν σε καραντίνα έως και 14 ημέρες, αν οι αρχές πιστεύουν ότι είχαν «στενή επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί από το επικίνδυνο αυτό παραλλαγμένο στέλεχος».
Αυτό σημαίνει για παράδειγμα, όπως εξήγησε το υπουργείο, τους επιβάτες ενός αεροπλάνου, μια απόφαση που ενδέχεται να επηρεάσει το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων του Ισραήλ για τους εμβολιασμένους τουρίστες.
Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Ισραηλινός υπουργός Υγείας Νιτζάν Χόρογουιτς επεσήμανε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο «χιλιάδων σέκελ» σε όποιον Ισραηλινό πολίτη ή κάτοικο ταξιδέψει σε χώρες που περιλαμβάνονται στον μαύρο κατάλογο της κυβέρνησης με τις χώρες όπου δεν επιτρέπονται τα ταξίδια λόγω των κινδύνων με την covid-19.
Κοινώς με μία απλή μετάλλαξη πετιέται στον «κάλαθο των αχρήστων» ένα από τα κορυφαία «προνόμια» των εμβολιασμένων: Η απουσία καραντίνας!
Και αυτό σε ένα κράτος που εξακολουθείται να μνημονεύεται ακόμα και από τους εν Ελλάδι “ειδικούς” ως «παγκόσμιο παράδειγμα» στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού!
Περίπου το 55% των Ισραηλινών, σε σύνολο 9,3 εκατομμυρίων, έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech κατά της covid-19.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Hubble της NASA αποκάλυψε το «Σάντουιτς του Δράκουλα», τον μεγαλύτερο δίσκο δημιουργίας πλανητών , vid
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από πέντε κιλά κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Roxy
- Μακελειό στη Νιγηρία: Έκρηξη σε τζαμί την ώρα της προσευχής – Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές
- Βαρσοβία: Συνελήφθη ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι – Ερευνάται για υπόθεση διακίνησης πλαστών πτυχίων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο- Τραυματίστηκαν οι γονείς
- Απίστευτες εξελίξεις που δείχνουν πως μετατρέπεται ένα κράτος για συγκεκριμένους σκοπούς
- Ηπειρώτικα κάλαντα άκουσε ο Φάμελλος: «Ενωμένοι να κάνουμε την πατρίδα μας σημαντική για όλο τον κόσμο»









