Η Αυστρία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στην προσωρινή χαλάρωση του lockdown για αυτούς που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της COVID-19 την περίοδο των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λόγω μείωσης των κρουσμάτων.
«Τα Χριστούγεννα πρέπει να μας δείξουν για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η επαφή με τους αγαπημένους μας και πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος μαζί τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν.
Η Αυστρία ήταν η πρώτη χώρα στη δυτική Ευρώπη που επέβαλε εκ νέου lockdown τον περασμένο μήνα –το τέταρτο της πανδημίας– καθώς οι μολύνσεις ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ. Η απόφαση αυτή προκάλεσε διαδηλώσεις στους δρόμους.
Με τα κρούσματα να μειώνονται από τότε, η κυβέρνηση προχώρησε σε χαλάρωση του πλήρους lockdown την περασμένη εβδομάδα αλλά διατήρησε τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους καθώς και τα σχέδια για υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο.
«Τις τελευταίες εβδομάδες κερδίσαμε ένα πλεονέκτημα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε μία παύση τα Χριστούγεννα και να θυμηθούμε τι είναι πραγματικά σημαντικό», δήλωσε ο Μουκστάιν σε δημοσιογράφους.
Παρά την εποχική χαλάρωση, η αυστριακή κυβέρνηση, όπως και άλλες σε όλο τον κόσμο, ετοιμάζεται για έκρηξη των μολύνσεων από την περισσότερο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον. Έως τώρα έχει καταγράψει 75 κρούσματα Όμικρον.
Αν και οι ανεμβολίαστοι Αυστριακοί γενικά δεν επιτρέπεται να συναντούν πάνω από ένα πρόσωπο τη φορά από άλλο νοικοκυριό, θα τους δοθεί κατ’ εξαίρεση η δυνατότητα να παρευρεθούν σε συνανθροίσεις με έως 10 άτομα από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου καθώς και στις 31 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Μουκστάιν.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα αρθεί το μέτρο του περιορισμένου ωραρίου λειτουργίας του κλάδου φιλοξενίας.
Ο ίδιος αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν η Αυστρία θα επιβάλει ένα ακόμα πλήρες lockdown τον Ιανουάριο λόγω της Όμικρον, αλλά είπε ότι η χώρα βρίσκεται δύο με τρεις εβδομάδες πίσω από τη Δανία και τη Βρετανία, όπου η κατάσταση είναι ανησυχητική.
«Δεν μπορώ και ούτε πρόκειται να αποκλείσω τίποτε για τον Ιανουάριο», δήλωσε.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “5ο Santa SUP”: Άη Βασίληδες ανέβηκαν σε σανίδες και γέμισαν με χρώμα τον Θερμαϊκό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Στάρμερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Λαμία – Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας
- Ποιά ώρα να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε βάρος και να μην αυξηθεί το σάκχαρο
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα
- Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια – Κλειστός για μεταφορές ο Προμαχώνας
- Χιλιάδες ντυμένοι με στολές…γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ, vid
- Σκωτία: Τι αποκάλυψε μυστηριώδης μαζική ταφή 3.000 ετών της Εποχής του Χαλκού
- ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Το θέμα που συντηρείται ακόμα – Οι κοινωνίες πρέπει να ανησυχούν;
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ









