Στην ψηφιακή εποχή εισέρχεται ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) με την εφαρμογή «e-Λαχαναγορά», η οποία αναφέρεται σε B2B επιχειρήσεις και επαγγελματίες διάφορων κατηγοριών χονδρικού εμπορίου.
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με αφορμή την προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση παρουσίασης της εφαρμογής, χαιρετίζει την είσοδο της Κεντρικής Λαχαναγοράς στην ψηφιακή εποχή.
Το Δ.Σ. του ΕΒΕΠ απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στη διοίκηση του ΟΚΑΑ ενόψει της παρουσίασης της πλατφόρμας και των λειτουργιών του «e-Λαχαναγορά» από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΚΑΑ, Απόστολο Αποστολάκο.
Το επιμελητήριο, σε ανακοίνωσή,του αναφέρει ότι πέρα από την υποστήριξη στην αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς (ΣΕΚΛΑ), στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού, και πάντα προωθεί και υποστηρίζει πολιτικές για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του συνόλου των επιχειρήσεων-μελών του.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η εφαρμογή «e-Λαχαναγορά», αναφέρεται σε B2B επιχειρήσεις και επαγγελματίες διάφορων κατηγοριών χονδρικού εμπορίου όπως φρούτα, ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, μυρωδικά. Με την εφαρμογή e-Λαχαναγορά παρέχεται η δυνατότητα οι χρήστες της να κάνουν την παραγγελία, να δουν το ιστορικό των παραγγελιών και αναλυτικές πληροφορίες, να αναζητήσουν τις κοντινότερες επιχειρήσεις με ελάχιστη παραγγελία, να κάνουν τις πληρωμές με κάρτα ή μετρητά, καθώς και να επιλέξουν delivery ή παραλαβή από το κατάστημα.
Η Κεντρική Λαχαναγορά στον ‘Αγιο Ιωάννη Ρέντη είναι τοπόσημο για την τοπική επιχειρηματικότητα στον κλάδο των τροφίμων και σημείο αναφοράς για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, αφού καταλαμβάνει έκταση 260 στρεμμάτων, στα οποία δραστηριοποιούνται περίπου 350 επιχειρήσεις, που προμηθεύουν το μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας. Διακινεί το 1/5 της εγχώριας παραγωγής φρούτων και λαχανικών, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο συνολικός τζίρος εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 1,2 και 1,5 δις ευρώ. Αποτελεί βασικό κρίκο για τη διατροφή και το εμπόριο, αφού μέσω αυτής διατίθενται προϊόντα 30.000 παραγωγών, μεμονωμένων ή συνεταιρισμών και τροφοδοτούνται περισσότερες από 25.000 επιχειρήσεις για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του πληθυσμού. Οι εγκαταστάσεις της εκσυγχρονίζονται διαρκώς με έργα όπως η ανακατασκευή μέρους του οδικού δικτύου της λαχαναγοράς, η αλλαγή ασφαλτοτάπητα, η ανακατασκευή τμημάτων στις ράμπες, η κατασκευή νέας περίφραξης, ενώ το νέο ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο των μισθώσεων επιτρέπει την είσοδο νέων, δυναμικών επιχειρήσεων.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνει πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ελληνική οικονομία χρειάζεται οργανωμένα και ολοκληρωμένα επιχειρησιακά σχήματα, όπως αυτό της Κεντρικής Λαχαναγοράς, που αντλούν πόρους, προάγουν την επιχειρηματικότητα, ενισχύουν τον υγιή ανταγωνισμό και ανταποδίδουν ποιότητα υπηρεσιών στους πολίτες, στον ευαίσθητο κλάδο των τροφίμων. Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πάρκων τροφίμων στα Βαλκάνια και, με μεθοδικές κινήσεις, προχωρά στην ψηφιακή εποχή.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Ευρήματα-σοκ σε πείραμα με συνεχιζόμενες κλωνοποιήσεις ποντικιών στην Ιαπωνία – Σε ποια γενιά δεν επέζησε ούτε ένα
- Κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον εμίρη του Κατάρ
- Α. Γεωργιάδης: «Ευχαριστούμε τους δικαιούχους που αγκάλιασαν το πρόγραμμα αποστολής των φαρμάκων υψηλού κόστους»
- ΕΟΠΥΥ: Έως 15/3 εξυπηρετήθηκαν 294.648 αιτήματα ασθενών για κατ’ οίκον παράδοση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους
- Περιορισμένη η διείσδυση των ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά της MERCOSUR – Ποιοι οι λόγοι
- Η ΕΕ ανέβαλλε προσωρινά την πρόταση για την οριστική απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου
- Έρευνα-σοκ για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Με ποια σοβαρά προβλήματα συνδέεται η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τους









