Μόσχα: Έκτακτη απόφαση για τον κορωνοϊό – «Βλέπουν» βιολογική επίθεση – Ο Ρωσικός ύμνος αντηχεί στην Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το παγκόσμιο «μάντρωμα» πιάνει και την Ρωσία...

Ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής την επιβολή μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, λόγω κορωνοϊού, για όλους τους κατοίκους της πόλης από την Δευτέρα.

Στην Μόσχα βλέπουν βιολογική επίθεση, η οποία πλήττει κυρίως την Ιταλία.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σαμπιάνιν, επέβαλλε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας για όλες τις ηλικίες των πολιτών, κατά τα πρότυπα της Αθήνας.

Έτσι, θα επιτρέπονται πλέον από τη Δευτέρα μόνο οι μετακινήσεις πρωτεύουσας σημασίας, δηλαδή στην εργασία, που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι, για αγορά τροφίμων, φαρμάκων, για επίσκεψη σε ιατρό και βόλτα για τις ανάγκες των κατοικιδίων.

Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη στους πολίτες της Μόσχας, αλλά και των άλλων μεγάλων αστικών κέντρων, τα οποία ακολουθούν η μία μετά την άλλη το παράδειγμά της, ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές κριτικής από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι θεωρούν ότι τέτοια πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα μπορεί να λάβει μόνο ο πρόεδρος της χώρας και το Κοινοβούλιο.

Εξηγώντας την απόφασή του ο Δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε ότι η πλειονότητα των κατοίκων τήρησε τις εκκλήσεις και έχει κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, όμως μεγάλο μέρος.

Την ίδια ώρα στην Ιταλία παίζουν το εθνικό ύμνο της «Αρκούδας» σε μπαλκόνια, μετά την βοήθεια των Ρώσων, αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι Ιταλοί νιώθουν ευγνώμονες απέναντι στην Μόσχα, ενώ αντιθέτως αυξάνεται, μέρα μα την μέρα, η δυσαρέσκεια απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί