«Μην σκοτώνετε τα μετρητά»: Οι τελευταίες αντιδράσεις πριν το ψηφιακό «χάραγμα» – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Ελλάδα η κοινωνία έχει σφιχταγκαλιάσει το ψηφιακό χρήμα! Στο βίντεο που θα δείτε όμως οι Βρετανοί ελεύθεροι επαγγελματίες στέλνουν διαφορετικό μήνυμα!!!

«Δεν μου αρέσει να έχει κανείς υπερβολικό έλεγχο πάνω σε όλους τους άλλους».

Ένας οδηγός ταξί του Λονδίνου, ο Howard Taylor, δείχνει την υποστήριξή του στην καμπάνια «Μην σκοτώνετε τα μετρητά» που λαμβάνει χώρα στην Βρετανία, την ώρα που στην Ελλάδα η κοινωνία έχει σφιχταγκαλιάσει το ψηφιακό χρήμα ακόμα και για μικροαγορές!

Ο ταξιτζής εξηγεί πώς η αλλαγή στις πληρωμές με κάρτα επηρέασε τη δουλειά του:

«Αυτό που θα συμβεί στο μέλλον είναι υπόθεση του καθενός!

Δεν μου αρέσει να έχει κανείς τον έλεγχο, -τον υπερβολικό έλεγχο πάνω σε όλα, ειδικά όταν μιλάμε για κάτι τόσο βασικό όσο τα οικονομικά»!

Τις απόψεις του Χάουαρντ συμμερίζονται αμέτρητοι άλλοι αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.

Η Ομοσπονδία μικρών επιχειρήσεων επίσης ανησυχεί ότι οι εταιρείες πληρωμών με κάρτα θα μπορούσαν να χρεώσουν περισσότερο, καθώς ο ανταγωνισμός από μετρητά εξαφανίζεται.

Τελικός στόχος βέβαια δεν είναι το κέρδος των μεγάλων εταιρειών, αλλά οι συναλλαγές να γίνονται μέσω ψηφιακών μονάδων!

Όπως διαβάσατε στο ΕΛ, το ID2020 και η Digital Impact Alliance ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την προώθηση πρωτοβουλιών ψηφιακού μετασχηματισμού που δίνουν προτεραιότητα στα συμφέροντα και την ευημερία των ατόμων και των κοινοτήτων, όπως ισχυρίζονται, την ώρα που προωθείται παντού το ψηφιακό νόμισμα-ταυτότητα!!!! 

Όπως επιδιώκεται, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα συνδεθεί με το ψηφιακό πορτοφόλι και την ψηφιακή ταυτότητα, ενδεχομένως σε αυτό που ονομάζεται ψηφιακό «χάραγμα» και το χαρακτηριστικό του είναι πως δεν θα μπορεί κανείς να αγοράζει ή να πουλά χωρίς αυτό! 

Άλλωστε προωθείται και το Worldcoin, όπως αποκλειστικά έχετε διαβάσει στο ΕΛ!!!

Τελικά, τα CBDCs (Ψηφιακά Νομίσματα Κεντρικής Τράπεζας) ενδεχομένως θα φορτωθούν σε μικρά μικροτσίπ εμφυτευμένα κάτω από το δέρμα!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί