«Παγκόσμια ταυτότητα είτε σας αρέσει είτε όχι»: Διαβάστε μόνο στο ΕΛ τι είναι το Worldcoin

Ήδη εκατομμύρια έχουν εγγραφεί σε αυτό...

Το Worldcoin χτίζει το μεγαλύτερο δίκτυο ταυτότητας και χρηματοπιστωτικού δικτύου στον κόσμο ως δημόσια υπηρεσία!

Στόχος, όπως λένε, είναι «να δημιουργήσουμε καθολική πρόσβαση στην παγκόσμια οικονομία ανεξαρτήτως χώρας ή υποβάθρου, επιταχύνοντας την μετάβαση σε ένα οικονομικό μέλλον που καλωσορίζει και ωφελεί κάθε άνθρωπο στον πλανήτη».

Όπως γράφουν για αυτό εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης:

Αυτήν την στιγμή, υπάρχουν εκείνοι που παραδίδουν οικειοθελώς τα βιομετρικά τους δεδομένα και λαμβάνουν «μικρά ποσά» σε Worldcoin σε αντάλλαγμα για την εγγραφή τους στο σύστημα World ID.

Ανθρωποι σε πολλές χώρες της νότιας Ευρώπης, ιδίως στην Ισπανία και την Πορτογαλία, δίνουν τα βιομετρικά στοιχεία της ίριδάς τους ως απόδειξη ταυτότητας, ώστε να έχουν πρόσβαση σε ένα πορτοφόλι μεταφοράς κρυπτονομισμάτων.

Η διαδικασία εγγραφής περιλαμβάνει την έκθεση των ματιών σας σε αυτό που είναι γνωστό ως σαρωτές ίριδας Orb του Worldcoin . 

Η αποδοχή στην Ισπανία, όπου το σύστημα έγινε διαθέσιμο για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο, είναι μεγαλύτερη από ό,τι αλλού – 150.000 συμμετέχοντες συνολικά, 20.000 νέοι κάθε μέρα και η Βαρκελώνη είναι το μέρος όπου αρκετοί σαρωτές Orb θα εγκατασταθούν.

Η Πορτογαλία δεν πάει πίσω, με 120.000 συμμετέχοντες, και η Γερμανία λέγεται ότι επίσης προετοιμάζεται για το πρότζεκτ!

Εκατομμύρια «βιομετρικά διαπιστευτήρια» διαχειρίζονται τώρα από το Worldcoin. 

Γιατί εγγράφονται οι άνθρωποι σε αυτό;

«Κάτι σαν World ID – Παγκόσμια Ταυτότητα θα υπάρξει παντού, όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να επαληθεύσετε [αν είστε άνθρωπος] στο Διαδίκτυο, είτε σας αρέσει είτε όχι», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Worldcoin, Alex Blania.

“Είτε σας αρέσει είτε όχι” είναι οι “γλυκές” λέξεις που όλοι (δεν) θέλουν να ακούν σε σχέση με κάτι τέτοιο, αλλά αυτό αποφάσισε να πει ο διευθύνων σύμβουλος της Worldcoin όταν κλήθηκε να περιγράψει το μέλλον.

Σε αυτό, σύμφωνα με τον Blania, η ψηφιακή ταυτότητα θα είναι τόσο διαδεδομένη που θα γίνει αναπόφευκτη (σ.σ. το σημείο μηδέν θα είναι, όταν ζητηθεί από τους ανθρώπους να εμφυτεύσουν τρόπο τινά την ταυτότητα αυτή στο σώμα τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούν ούτε να πουλάνε ούτε να αγοράζουν)!

«Κάνεις δεν θα ξεφύγει κανείς από την επαλήθευση της ταυτότητάς του, αν θέλει να είναι online σε όλα», λέει ο Blania και συνδέει την παγκόσμια ταυτότητα με την «πρόοδο» στην «τεχνητή νοημοσύνη», προβλέποντας ότι αυτό θα συμβεί το συντομότερο μέσα σε μερικά χρόνια (σ.σ. ΕΔΩ το πραγματικό σχέδιο).

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί