«Ψηφιακές ταυτότητες για την ευκολία σας»: Ο τρίτος κόσμος σε τροχιά…«χαράγματος», vid

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλοι θα κληθούν να επιλέξουν...

Μετά την Κένυα και την επερχόμενη «επέλαση» των ψηφιακών ταυτοτήτων, η κυβέρνηση της μακρινής Τζαμάικα είναι εκείνη που περνάει στην εποχή όπου όλα θα είναι ψηφιακά.

Μιλώντας στις 31 Μαΐου σε φόρουμ ψηφιακού μετασχηματισμού της Inter-American Development Bank (IDB) στο AC Hotel στο Kingston, ο πρωθυπουργός της Τζαμάικας, Andrew Holness, ανακοίνωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν να επιλέξουν εάν θα συμμετέχουν στον συνεχιζόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

«Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα να είσαι χωρίς μετρητά. Απλώς να είστε λογικοί – γιατί η κυβέρνηση να ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια για να αλλάξει το νόμισμα σε ένα νέο ανθεκτικό τραπεζογραμμάτιο που δεν χρειάζεται να αλλάζουμε τόσο συχνά, μόνο για να το γυρίσουμε και να το βγάλουμε από το σύστημα.

Θέλω να επωφεληθώ της ευκαιρίας για να διαβεβαιώσω όλους ότι ούτε η ψηφιακή ταυτότητα ούτε το ψηφιακό νόμισμα θα είναι υποχρεωτικά. Δεν θα υπάρχει κανένας καταναγκασμός για τη χρήση τους.

Ο λόγος που εφαρμόζουμε αυτά τα πράγματα είναι για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών εύκολη. Αν τα επιλέξετε να τα χρησιμοποιήσετε, μπράβο σας, αν δεν τα χρησιμοποιήσετε, αυτή είναι η επιλογή σας.

Θα υπάρχουν ισχυρές εγγυήσεις για να διασφαλιστεί ότι τα προσωπικά δεδομένα και οι πληροφορίες σας προστατεύονται κατάλληλα και χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς που τα έχει παράσχει ο πολίτης».

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί