Ελάχιστοι αντιλαμβάνονται τι έρχεται με τον προσωπικό αριθμό! Νέα ανακοίνωση Παπαστεργίου

Μαζί με την εισαγωγή του υπερ-υπερυπολογιστή ΔΑΙΔΑΛΟΣ που θα “τρέχει την τεχνητή νοημοσύνη του δημοσίου”

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει ξεκινήσει δραστήρια και ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς έρχεται στην Ελλάδα, καθώς αφού τελείωσαν οι γιορτές των Χριστουγέννων σκέφτονται ήδη τα καρναβάλια!

Η κυβέρνηση τρέχει κάθε διαδικασία, η οποία θα οδηγήσει στον έλεγχο της καθημερινότητας και, κατά τα φαινόμενα σε βάθος χρόνου, στο λεγόμενο «ψηφιακό «χάραγμα»!

Έτσι μετά την εισαγωγή του υπερ-υπερυπολογιστή ΔΑΙΔΑΛΟΣ που θα “τρέχει την τεχνητή νοημοσύνη του δημοσίου” (ΕΔΩ) σήμερα ο Δ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εφαρμογή του προσωπικού αριθμού, ο οποίος πρόκειται να αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και τον αριθμό ταυτότητας και μέσω αυτού θα επιτυγχάνεται η ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Είναι θέμα ημερών ή μηνός να μπορέσουμε να ενοποιήσουμε τα τέσσερα διαφορετικά μητρώα της δημόσια διοίκησης, που έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ» δήλωσε στo Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Υπενθυμίζεται πως ο προσωπικός αριθμός έχει νομοθετηθεί από το 2020 με στόχο να βάλει τέλος στη διαδικασία προσκόμισης σωρείας εγγράφων που απαιτούνται ακόμα και για απλές διεργασίες. Αυτό είναι πολύ καλό και πρέπει να γίνει! Τι θα γίνει όμως με πολίτες, οι οποίοι αρνούνται να υπακούσουν σε υποχρεωτικότητες της κυβέρνησης, όπως συνέβη με το εμβόλιο;;; Θα αποκλείονται αυτόματα από τομείς της καθημερινότητας, μιας και όλα είναι ψηφιακά;;;

Ο προσωπικός αριθμός που θα μας ακολουθεί στο υπόλοιπο της ζωής μας, θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ακόμα ψηφία (ένα γράμμα και δύο αριθμοί). Θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες, ενώ τα πρώτα ψηφία του θα τα επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, όταν ανοίξει η ειδική πλατφόρμα στο gov.gr.

Παράλληλα, ο νέος υπέρ-υπολογιστής ΔΑΙΔΑΛΟΣ θα είναι ο μεγαλύτερος στη χώρα, και από τους ισχυρότερους στην Ευρώπη, και στην λίστα των κορυφαίων 500 συστημάτων παγκοσμίως σε επιδόσεις (Τ500) και αποδοτικής χρήσης (GREEN500).

Θα εγκατασταθεί στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο ανακαινιζόμενο κτίριο του πρώην Ηλεκτρικού Σταθμού, αναγνωρισμένο μνημείο της σύγχρονης βιομηχανικής κληρονομιάς.

Η Ελλάδα πιο κοντά από κάθε άλλη χώρα στο ψηφιακό «χάραγμα»! Αποθέωση από Γερμανία

«Η Ελλάδα εξελίσσεται σε χώρα πρότυπο αναφορικά με την ψηφιοποίηση. Με την βοήθεια ειδικών εφαρμογών, το κινητό μετατρέπεται σε ψηφιακό πορτοφόλι. Επιπλέον ολοένα και περισσότερες επαφές με το δημόσιο πραγματοποιούνται ψηφιακά»!

Αυτό αναφέρει το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο RND!

Όπως σημειώνεται:

«Οι οδηγοί στην Ελλάδα σύντομα θα χρειάζεται να δείχνουν, κατά την διάρκεια ελέγχων, στους αστυνομικούς μόνο το κινητό τους! Σε αυτό θα βρίσκονται αποθηκευμένα η άδεια οδήγησης, ασφάλιση και ο τελευταίος έλεγχος ΚΤΕΟ. Ο ελεγκτής μπορεί μάλιστα να δει αμέσως αν έχει πληρωθεί ο φόρος οχημάτων.

«My Auto» ονομάζεται η νέα εφαρμογή που μπορεί να κατέβει στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο. Είναι μέρος του συστήματος «gov.gr My Wallet». Αυτό σημαίνει ότι το smartphone στην Ελλάδα μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Στην Ελλάδα, 1543 υπηρεσίες δημόσιας διοίκησης είναι ήδη προσβάσιμες μέσω κινητού τηλεφώνου ή tablet, από πιστοποιητικά γέννησης έως αιτήσεις για άδειες αλιείας έως φιλικά διαζύγια.

Το 2021, 500 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις μεταξύ πολιτών και διοίκησης πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά. Πέρυσι ξεπεράστηκε το όριο του 1,2 δις. Αυτό σημαίνει ότι κάθε κάτοικος έχει χρησιμοποιήσει ψηφιακές υπηρεσίες δημόσιας διοίκησης κατά μέσο όρο 120 φορές. Μέχρι το 2027, ο αρμόδιος για την ψηφιοποίηση υπουργός, Δημήτρης Παπαστεργίου, θέλει να επεκτείνει τις διοικητικές υπηρεσίες που προσφέρονται ψηφιακά από περίπου 1.500 σε 5.000. Στο μέλλον, η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα βοηθά επίσης τους πολίτες να απαντούν σε μεμονωμένες ερωτήσεις για τις οποίες έπρεπε προηγουμένως να καλέσουν τις αρχές (ΕΔΩ τι αναμένεται να συμβεί με την τεχνητή νοημοσύνη)».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΡΑΓΜΑ

Έτσι λοιπόν έφτασε η ώρα να κάνει πρεμιέρα ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη, μία…μεταρρύθμιση η οποία βρίσκεται στα χαρτιά εδώ και πολλά χρόνια (όπως και οι ηλεκτρονικές ταυτότητες).

Σε παλαιότερη τηλεοπτική του παρέμβαση, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, είχε τονίσει ότι «η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται με φόρα, βλέπουμε πώς θα κάνει την ζωή μας πιο εύκολη, πιο ασφαλή, να αλλάξει πολλά δεδομένα. Σε μερικές μέρες έρχεται ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr», ο οποίος μάλιστα θα απαντά σε συνδυαστικές ερωτήσεις και θα καθοδηγεί τους πολίτες πού θα πρέπει να απευθύνονται για να διεκπεραιώσουν την δουλειά του.

«Πλέον, μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερη ανάλυση των διαδικασιών με σκοπό να γίνουν όλα πολύ πιο απλά. Στην ουσία, είναι η πρώτη προσπάθεια του ελληνικού Δημοσίου να μπει στην τεχνητή νοημοσύνη, σε μια συμφωνία πακέτο που έχουμε με τις εταιρείες που δουλεύουν τις μηχανές ΑΙ».

Ειδικά για τον προσωπικό αριθμό, ο υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για καινοτομία, μεταρρύθμιση:

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία να “καθαρίσουμε” τα μητρώα του κράτους, με τον προσωπικό αριθμό είναι δεδομένο ότι θα ξέρουμε ποιος είναι πλέον ο πολίτης».

«Με τον Προσωπικό Αριθμό, όσοι λένε ότι αυτά είναι του Αντιχρίστου , του Διαβόλου, ότι “εγώ δεν θα το πάρω”, μέχρι πότε έχουν περιθώριο να λένε ότι “εγώ είμαι αρνητής;;”», ρώτησε εκείνη την ώρα ο παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης για να λάβει την εξής απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό:

«Είναι υπερβολές όλα αυτά. Ο Προσωπικός Αριθμός είναι καινοτομία. Είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ψηφία εκ των οποίων τα δύο μπορούμε να τα επιλέξουμε εμείς. Έχουν περιθώριο μέχρι να βγει το Προεδρικό Διάταγμα. Το πρώτο διάστημα θα υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξουμε εμείς τον αριθμό, από το επόμενο τετράμηνο και μετά θα βγαίνει αυτόματα για όλους τους πολίτες».

Αλλά και σε άλλο ΜΜΕ ένα μήνυμα από έναν τηλεθεατή που η παρουσιάστρια επέλεξε να το διαβάσει φωναχτά, προκαλώντας τα…γέλια δημοσιογράφων αλλά και του αρμόδιου Υπουργού.

«Κι όπως σωστά λέει ένας φίλος εδώ, ο Προσωπικός Αριθμός έχει να κάνει με το Χάραγμα και τα τσιπάκια. Τα αντιμετωπίσαμε αυτά τους προηγούμενους μήνες».

Ένας μάλιστα εξ αυτών, μέσα στα γέλια, «πέταξε» την εξής κουβέντα:

«Εγώ γίνομαι δωρητής σώματος αν θέλουν. Χάραγμα ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ. Αν είναι να λυθεί η γραφειοκρατία να πηγαίνω να σκανάρω το μέτωπό μου δεν έχω πρόβλημα»!!!

«Να το δούμε και να μην το πιστεύουμε», του απάντησαν:

Όπως διαβάσατε δε στο ΕΛ, το ID2020 και η Digital Impact Alliance ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την προώθηση πρωτοβουλιών ψηφιακού μετασχηματισμού που δίνουν προτεραιότητα στα συμφέροντα και την ευημερία των ατόμων και των κοινοτήτων, όπως ισχυρίζονται, την ώρα που προωθείται παντού το ψηφιακό νόμισμα-ταυτότητα!!!! 

Όπως επιδιώκεται, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα συνδεθεί με το ψηφιακό πορτοφόλι και την ψηφιακή ταυτότητα, ενδεχομένως σε αυτό που ονομάζεται ψηφιακό «χάραγμα» και το χαρακτηριστικό του είναι πως δεν θα μπορεί κανείς να αγοράζει ή να πουλά χωρίς αυτό! 

Άλλωστε προωθείται και το Worldcoin, όπως αποκλειστικά έχετε διαβάσει στο ΕΛ!!!

Τελικά, τα CBDCs (Ψηφιακά Νομίσματα Κεντρικής Τράπεζας) ενδεχομένως θα φορτωθούν σε μικρά μικροτσίπ ή βιοτσίπ, προκειμένου να ενσωματωθούν στον οργανισμό, καθώς η τεχνολογία κάνει άλματα! Κανείς δεν ξέρει αυτή την στιγμή ακριβώς σε ποιά μορφή θα προσφερθούν στους ανθρώπους! Το σίγουρο είναι πως το σχέδιο προβλέπει να φορτωθούν, στο όποιο εμφύτευμα, ψηφιακές μονάδες συναλλαγών και λοιπές πληροφορίες!!!

Η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη χώρα σε όλα αυτά, τουλάχιστον στην Ευρώπη, και όπως είναι φυσικό αποθεώνεται!!!

Όπως γράφει το biometricupdate.com, «η Digital Impact Alliance θα φιλοξενήσει την τεχνογνωσία του ID2020 στον τομέα της ψηφιακής ταυτοποίησης. Θα δώσει προτεραιότητα στην σημασία της ηθικής ψηφιακής ταυτοποίησης για την προώθηση μιας χωρίς αποκλεισμούς και αξιόπιστης ψηφιακής δημόσιας υποδομής και διακυβέρνησης δεδομένων».

Όπως έχει γράψει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος για το «εμφυτεύσιμο τατουάζ», το οποίο θα επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων πως όλοι έχουν κάνει τα όποια εμβόλια, ο Bill Gates (θέλει) να συνδυαστεί με το νέο σκεπτικό ταυτοποίησης προσώπου με την κωδική ονομασία «ID2020». (Πηγή: https://id2020.org/_)

Πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια την «ψηφιακή ταυτότητα» που δίνουν σήμερα ως «διευκόλυνση» στους ανθρώπους.

Ο δρόμος προς την απόκτηση αυτού του «σημείου αναγνώρισης» είναι μέχρι στιγμής ένας:

Η ψηφιακή ταυτότητα

Οι εταιρείες παγκοσμίου βεληνεκούς έχουν συμμαχήσει με τον «φιλάνθρωπο» Bill Gates, προκειμένου το ID2020 να αποτελεί πολύ σύντομα το «σημείο αναγνώρισης» όλων των…«υγιών» ανθρώπων πάνω στον πλανήτη.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί