«Είναι πρακτικό και βολικό», λένε οι άνθρωποι κυνηγώντας την ΕΥΚΟΛΙΑ! Δυνατή πρόβα χαράγματος στη Ρωσία! – ΒΙΝΤΕΟ

Σε όλον τον πλανήτη γίνονται μικρές ή μεγάλες πρόβες του απόλυτου καταναγκασμού και ελέγχου του πληθυσμού.

Επόμενος σταθμός…Μόσχα!

Στη ρωσική μητρόπολη εκατομμύρια κάτοικοι έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία σκαναρίσματος του προσώπου σε δημόσιους χώρους.

Το μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας έχει λανσάρει ήδη από τις 15 Οκτωβρίου το νέο σύστημα πληρωμής κομίστρου, που χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, σε περισσότερους από 240 σταθμούς του.

Η Μόσχα, μια πόλη με πληθυσμό 12,7 εκατομμυρίων κατοίκων, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα βιντεοεπιτήρησης στον κόσμο. Έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, για την επιβολή της καραντίνας, για την αντιμετώπιση της COVID-19, ενώ διαδηλωτές, που συμμετείχαν σε πολιτικές συγκεντρώσεις, έχουν επίσης δηλώσει, ότι η αστυνομία την έχει χρησιμοποιήσει για προληπτικές συλλήψεις και κρατήσεις.

Αντιλαμβάνεται κανείς, πως λειτουργεί ως το τέλειο πεδίο εφαρμογής τεχνολογιών ελέγχου πάνω σε εκατομμύρια ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους δεν βρίσκουν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της!

«Είναι πρακτικό και βολικό», λέει στην κάμερα του Russia Today μία επιβάτισσα, ενώ άλλοι πολίτες έχουν μεν τους ενδοιασμούς τους, αλλά θεωρούν πως εν καιρώ θα το…συνηθίσουν.

Το σύστημα «Face Pay» δεν έχει γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο στους σταθμούς μετρό της Μόσχας, ωστόσο πρόκειται για ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια, οι άνθρωποι να δεχθούν στην καθημερινή τους ζωή τεχνολογίες που τους σκανάρουν και τους παρακολουθούν.

Και όλα αυτά, ως μέρος της καθημερινότητάς τους ή ακόμα χειρότερα, ως άλλη μία “ΕΥΚΟΛΙΑ” που πρέπει να ακολουθήσουν…για το καλό τους:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί