Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης μαζί με τα ΜΜΕ επικαλούνται την εύκολη δικαιολογία της «κλιματικής κρίσης», με αφορμή τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες!!!
Πέραν του ότι η κλιματική κρίση δεν υπάρχει, σύμφωνα και με νομπελίστες επιστήμονες, τίθεται το εξής ερώτημα: Είχε αντιμετωπίσει ο Βόλος και η Θεσσαλία τέτοια καταστροφική πλημμύρα στο παρελθόν ή όλα αυτά ξεκίνησαν τώρα με την δήθεν κλιματική κρίση;;;
Βόλος: Η μεγάλη πλημμύρα του 1955 με τους 27 νεκρούς
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βόλος θρηνεί από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας.
Η φονικότερη πλημμύρα ήταν το 1955, που ήρθε μόλις μερικούς μήνες από έναν καταστροφικό σεισμό που σχεδόν ισοπέδωσε την πόλη του Βόλου.
Η πόλη μετατράπηκε σε υγρό τάφο για 27 ανθρώπους που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.
Η νεροποντή διήρκεσε μόλις μερικές ώρες, μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ώρας. Όπως αναφέρουν εφημερίδες της εποχής, 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Πλημμύρες στην παλιά Λάρισα
Οι πλημμύρες στην Λάρισα είναι χαρακτηριστικό της μακραίωνης ιστορίας της.
Κτισμένη στην δεξιά όχθη του Πηνειού, οι παλαιότερες αναφορές για τις ζημιές που επιφέρουν οι πλημμύρες του ποταμού της στην εύφορη πεδιάδα της Θεσσαλίας εντοπίζονται στον Στράβωνα.
Μία από τις μεγαλύτερες πλημμύρες έγινε το 1811. Συνλεβη μήνα Αύγουστο, όταν ξαφνικά ξέσπασε σφοδρή νεροποντή η οποία κράτησε 36 ώρες. Πλημμύρισαν οι χείμαρροι που κατέβαιναν από την νότια πλευρά της πόλεως και κατέκλυσαν πολλές συνοικίες της. Οι καταστροφές ήταν τεράστιες! Μάλιστα, κάθε μία από τις ιστορικές πηγές αναφέρει διαφορετικό αριθμό ανθρωπίνων θυμάτων, καταστροφών σε οικοδομήματα και απώλεια αγαθών.
Σχετικά με τις πλημμύρες της Λάρισας, ο Κ. Σπανός στο βιβλίο του «Θεσσαλικές ενθυμήσεις» αναφέρει: «1647, Δεκεμβρίου 27, έβρεξεν ένα μερόνυχτο, και ήλθεν το νερό παιάνου από την πόρτα (τα νερά ανέβηκαν πάνω από την πόρτα των σπιτιών), και επνίγησαν εις την Λάρισαν οσπήτια 1500, και άνθρωποι από τον κρεμνησμόν των οσπητίων 800, και περισσότεροι ευρίσκονταν από κάτω στα οσπήτια πνιγμένοι».
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Hubble της NASA αποκάλυψε το «Σάντουιτς του Δράκουλα», τον μεγαλύτερο δίσκο δημιουργίας πλανητών , vid
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από πέντε κιλά κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Roxy
- Μακελειό στη Νιγηρία: Έκρηξη σε τζαμί την ώρα της προσευχής – Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές
- Βαρσοβία: Συνελήφθη ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι – Ερευνάται για υπόθεση διακίνησης πλαστών πτυχίων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο- Τραυματίστηκαν οι γονείς
- Απίστευτες εξελίξεις που δείχνουν πως μετατρέπεται ένα κράτος για συγκεκριμένους σκοπούς
- Ηπειρώτικα κάλαντα άκουσε ο Φάμελλος: «Ενωμένοι να κάνουμε την πατρίδα μας σημαντική για όλο τον κόσμο»









