Καταιγιστικές εξελίξεις και στη χώρα μας! Ελληνική Εφαρμογή κινητού θα παρακολουθεί την υγεία μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην παγκόσμια προσπάθεια για παρακολούθηση της υγείας των λαών ώστε να διασφαλιστεί ο περιορισμός της πανδημίας του κορωνοϊού μπαίνει και η Ελλάδα με λύση/ εφαρμογή του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ). Η εφαρμογή αυτή θα δίνει τη δυνατότητα σε δημόσιες αρχές (ΕΟΔΥ, Κινητές Ομάδες Υγείας, […]

Στην παγκόσμια προσπάθεια για παρακολούθηση της υγείας των λαών ώστε να διασφαλιστεί ο περιορισμός της πανδημίας του κορωνοϊού μπαίνει και η Ελλάδα

με λύση/ εφαρμογή του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ).

Η εφαρμογή αυτή θα δίνει τη δυνατότητα σε δημόσιες αρχές (ΕΟΔΥ, Κινητές Ομάδες Υγείας, κ.α.) να παρακολουθούν την πορεία της υγείας των πολιτών που αποτελούν επιβεβαιωμένα, πιθανά ή ύποπτα κρούσματα COVID-19.
Η εφαρμογή είναι το αποτέλεσμα πρότασης του ΙΤΕ, με τίτλο «Δράση Άμεσης Εφαρμογής Ώριμων Ψηφιακών Λύσεων».

Την πρόταση υπέβαλε το ΙΤΕ στην πρόσκληση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αφορά την άμεση εφαρμογή συγκεκριμένης ψηφιακής λύσης με δυνατότητα αξιοποίησης από ήδη υφιστάμενες παραγωγικές δομές του Κράτους, την οποία έχει αναπτύξει το τεχνολογικό ίδρυμα στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με to newsbeast.gr, o Επικεφαλής στο Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ Δημήτριο Κατεχάκη, δήλωσε ότι η προτεινόμενη λύση με την ονομασία “Safe in COVID-19” (Μένω ασφαλής με COVID-19) ανταποκρίνεται άμεσα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία εν μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊού και παρέχει στους πολίτες, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να καταγράφουν σε καθημερινή βάση την πορεία της υγείας τους και να επικοινωνούν σύγχρονα ή ασύγχρονα με επαγγελματίες υγείας, εφόσον απαιτείται, προκειμένου να λαμβάνουν οδηγίες.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής, μαζί με τα υπόλοιπα Ινστιτούτα του ΙΤΕ, έχουν τεθεί στη διάθεση της Πολιτείας και των Υγειονομικών Αρχών, ώστε να συμβάλλουν όπως επισημαίνει ο κ. Κατεχάκης, με το υψηλό επίπεδο υποδομών και τεχνογνωσίας που διαθέτουν, στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας της νόσου COVID-19.
Σχετικά με την ολοκληρωμένη ψηφιακή υπηρεσία / προϊόν, αυτή, αποτελεί την πιο πρόσφατη επέκταση της βραβευμένης σουίτας λογισμικών ηλεκτρονικής υγείας Integrated Care SolutionsTM του ΙΤΕ-ΙΠ, όπως εξηγεί ο επικεφαλής του κέντρου στο ΙΤΕ.

«Περισσότερα από 75% των λογισμικών αυτών έχουν αξιοποιηθεί από την Πολιτεία ή ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από συμβόλαια που έχει υπογράψει το Ινστιτούτο για την αξιοποίησή τους μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες. Το ΙΤΕ-ΙΠ, το οποίο έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 9001:2015, διαθέτει όλη εκείνη την απαραίτητη υποδομή για την ασφαλή ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών και την παροχή σχετικών υπηρεσιών στον τομέα της υγείας. Επίσης, το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας διαθέτει τμήμα τεχνικής υποστήριξης εξειδικευμένο στον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας και πιστοποίηση ISO 27001:2013».


Με βασικό μήνυμα “Προστατεύουμε την κοινότητα, προστατεύουμε εμάς, αποσυμφορίζουμε το σύστημα υγείας”, οι εννέα επιστήμονες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο έργο-δράση, στοχεύουν μεταξύ άλλων στο να επιτευχθούν καλύτερες δυνατότητες παρακολούθησης της επιδημίας από τις δημόσιες αρχές.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ: https://covid19.forthehealth. gr/

photo video screenshot

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί