Η ώρα των «σκιών»: Στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε η μεγαλύτερη πλάνη κατά των ανθρώπων

Ο Λιακόπουλος έχει γράψει κατά γράμμα αυτό που πραγματικά έρχεται

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο ΕΛ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό περί τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) που κατοχυρώνει, υποτίθεται, την ασφάλεια των χρηστών και την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων! Ποιοί άραγε θα εξασφαλίσουν την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων;;; Αυτοί που τα παραβίασαν υποχρεώνοντας πολλούς από αυτούς να κάνουν το εμβόλιο, ενώ δεν ήθελαν;;;

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν το κείμενο, στο οποίο είχαν συμφωνήσει με τα κράτη μέλη τον Δεκέμβριο του 2023, με 523 ψήφους υπέρ, 46 ψήφους κατά και 49 αποχές.

Όπως λένε στόχος της νέας νομοθεσίας είναι να προστατεύσει τα θεμελιώδη δικαιώματα, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα από τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης υψηλού κινδύνου, αλλά και να ενισχύσει παράλληλα την καινοτομία και να αναδείξει την Ευρώπη ως πρωτοπόρο δύναμη στον τομέα αυτό.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πλάνη κατά των ανθρώπων! Η αλήθεια έχει γραφτεί μόνο από τον Λιακόπουλο, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη προορίζεται να αποκτήσει δική της προσωπικότητα και να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε «σκοτεινά» μονοπάτια (ΕΔΩ)!

«Είναι τόσο δελεαστική»! Το μήνυμα στους ανθρώπους για το «σκότος» που έρχεται

Ο «προφήτης» και θεωρητικός του Great Reset και της νέας εποχής αλλά και συνομιλητής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Yuval Noah Harari, κάνει συνεχώς αναρτήσεις με ΒΙΝΤΕΟ, τα οποία αφορούν το μέλλον των ανθρώπων, ανεξαρτήτως επικαιρότητας!

Μιλώντας για την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί σε πλήρη μορφή, με ελάχιστους να γνωρίζουν την αλήθεια, είπε:

«Είναι τόσο δελεαστική (η τεχνητή νοημοσύνη) επειδή έχει τεράστιες θετικές δυνατότητες.

Ναι, μπορεί να μας παρέχει πολύ καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από ό,τι μπορούμε ακόμη και να φανταστούμε. Μπορεί να αυξήσει το βιοτικό επίπεδο δισεκατομμυρίων ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο.

Έχει τεράστιες θετικές δυνατότητες. Γι’ αυτό είναι τόσο δελεαστική…

Αν όμως την χρησιμοποιήσουμε εσφαλμένα, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι το τέλος του πολιτισμού μας!!!!

Κι αυτό που μαθαίνουμε από την ιστορία είναι ότι οι άνθρωποι δεν είναι πολύ καλοί στην χρήση νέων τεχνολογιών. Τελικά, μαθαίνουν πως να το κάνουν αλλά υπάρχει μια δύσκολη μεταβατική περίοδος όπου κάνουμε πολλά λάθη… Και το μέγεθος των λαθών που μπορεί να κάνουμε αυτή τη φορά σημαίνει ότι ίσως να μην συνέλθουμε από τα λάθη μας (σ.σ. Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να κυριαρχήσει πάνω στους ανθρώπους. Ο Χαράρι επισημαίνει το ρίσκο, χωρίς να αποκαλύπτει πως δεν φταίνε οι άνθρωποι που χειρίστηκαν την ΤΝ λάθος, αλλά έτσι θα έχει προγραμματιστεί και όταν αποκτήσει δική της προσωπικότητα, το πάρτι θα ξεκινήσει».

Η μεγαλύτερη και πιο τρομακτική αλήθεια που παραδέχθηκαν για την Τεχνητή Νοημοσύνη!

Ο Χαράρι έκανε ακόμα μία αποκάλυψη για την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία δεν κάνουν τα ΜΜΕ!

Όπως είπε ο Χαράρι:

«Υπάρχουν 2 πράγματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Πρώτον, η τεχνητή νοημοσύνη είναι το 1ο εργαλείο στην ιστορία που μπορεί να δημιουργήσει νέα πράγματα από μόνο του, που μπορεί να δημιουργήσει νέες ιδέες από μόνη της.

Δεύτερον, η τεχνητή νοημοσύνη είναι το 1ο εργαλείο στην ιστορία που μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις από μόνο του, ανεξάρτητα και αυτόνομα.

Αυτό είναι που την προσδιορίζει ως ”Τεχνητή Νοημοσύνη”. Πολλοί συγκρίνουν την τεχνητή νοημοσύνη με προηγούμενες τεχνολογικές επαναστάσεις.

Λένε ”Ω, το ξαναζήσαμε στο παρελθόν. Είναι όπως όταν οι άνθρωποι εφηύραν το τυπογραφικό πιεστήριο ή όταν οι άνθρωποι εφηύραν το ραδιόφωνο ή ότανοι άνθρωποι εφηύραν τα πυρηνικά.”

Όχι!!! Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μοιάζει καθόλου με το τυπογραφικό πιεστήριο, με το ραδιόφωνο ή ακόμη και με μια ατομική βόμβα. Οι ατομικές βόμβες, όπως και τα τυπογραφικά πιεστήρια, τελικά ενδυνάμωσαν την ανθρωπότητα επειδή η απόφαση πώς να χρησιμοποιήσουμε μια ατομική βόμβα, ποιον να βομβαρδίσουμε, αν θα βομβαρδίσουμε, αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντοτε από ένα ανθρώπινο ον. Η ατομική βόμβα τίποτα δεν μπορεί να αποφασίσει από μόνη της.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι διαφορετική. Ένα αυτόνομο οπλικό σύστημα μπορεί να αποφασίσει από μόνο του να ανοίξει πυρ, ποιον να πυροβολήσει, ποιον να σκοτώσει, τελικά ακόμη και να ξεκινήσει έναν πόλεμο…

Έτσι, έχουμε να κάνουμε μ’ έναν αυτόνομο παράγοντα (που δε μοιάζει με) τίποτα απ’ αυτά που έχουμε συναντήσει παλαιότερα στην ιστορία».

Οι Ρώσοι μετέδωσαν μια αλήθεια για την Τεχνητή Νοημοσύνη! Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν

ο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προειδοποιήσει ότι περίπου οι μισές θέσεις εργασίας στον κόσμο ίσως χαθούν από την τεχνητή νοημοσύνη και με το θέμα ασχολήθηκαν οι Ρώσοι, καθώς ο πλανήτης που ήξεραν οι άνθρωποι αλλάζει!

Το Russia Today μίλησε για αυτό με τον κ. Jared Okong O Momanyi, επικεφαλής μιας νιγηριανής εταιρείας τεχνολογίας και προέκυψε πως ακόμα δεν έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα την πραγματική Τεχνητή Νοημοσύνη! Παρ’ όλα αυτά ήδη φαίνονται τα πρώτα σημάδια που θα προσπαθήσουν να βάλουν τέλος στην κυριαρχία των ανθρώπων! Για την ώρα ο Momanyi δίνει μια συμβουλή σε όσους θέλουν να μην χάσουν από τους πρώτους την δουλειά τους!

Όπως ειπώθηκε:

«Κάθε εταιρεία ICT, χρειάζεται την «Τεχνητή Νοημοσύνη», κυρίως λόγω του ότι έχουμε ανακαλύψει ότι η «Τεχνητή Νοημοσύνη» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση ορισμένου εργατικού δυναμικού.

Ευκαιρίες για τις οποίες μπορώ να πω ως ιδιοκτήτης  επιχείρησης, -όπως η σκέψη μείωσης του κόστους προσωπικού, -είναι πολύ ενδιαφέρουσα για την επιχείρησή μου! Είναι κάτι στο οποίο βλέπω ότι  η “ΑΙ” μπορεί να με βοηθήσει σε μεγάλο μέρος της, -ειδικά όσον αφορά την πελατειακή εμπειρία και υποστήριξη.

Θα υποκύψω στην τεχνολογία, αλλά συνοδεύεται από  κόστος και, αυτό το κόστος (επιδρά) στον βιοπορισμό κάποιων ανθρώπων. Ορισμένοι άνθρωποι πάνε σχολείο για σπουδές αυτού του είδους εργασιών ή, αποκτούν κάποιες συγκεκριμένες δεξιότητες, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας! Οπότε με αυτό (το σκεπτικό) εάν η “ΑΙ” έρθει να αντικαταστήσει το ανθρώπινο δυναμικό, θα είναι μια πολύ επιζήμια κατάσταση. Το μήνυμα προς τους υπαλλήλους: -Ενισχύστε τις ικανότητες σας. Ναι, επίσης  γνωρίζουμε ότι ακόμη και αυτό που αποκαλούμε  “Τεχνητή Νοημοσύνη” δεν είναι στην πραγματικότητα “Τεχνητή Νοημοσύνη”. Είναι απλώς ένα σύνολο κανόνων και προγραμμάτων με πηγές πληροφοριών για προσφορά ανατροφοδότησης (σ.σ. Η πραγματική Τεχνητή Νοημοσύνη δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα στον κόσμο! Και τότε τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα για τους ανθρώπους  – ΕΔΩ).

Συνεπώς όσον αφορά την απώλεια θέσεων εργασίας, νομίζω ότι αυτοί οι  νόμοι πρέπει να υπάρχουν, για να μετριάσουν αυτόν τον παράγοντα»!

ΦΡΙΚΗ: Έτσι θα λογοκρίνουν την αλήθεια στο διαδίκτυο

Η παρακολούθηση και η λογοκρισία σε όλο το Διαδίκτυο, που επιτρέπονται από την αφάνταστα τεράστια υπολογιστική δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης (AI), η οποία ακόμα βρίσκεται σε εμβρυακή μορφή, είναι εδώ, γράφουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ!

«Δεν πρόκειται για φουτουριστική δυστοπία. Συμβαίνει τώρα», προσθέτουν και συνεχίζουν:

«Οι κυβερνητικές υπηρεσίες συνεργάζονται με πανεπιστήμια και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης για την παρακολούθηση και την λογοκρισία περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Αυτό δεν είναι πολιτικό ή κομματικό. Δεν πρόκειται για κάποια συγκεκριμένη γνώμη ή ιδέα. 

 Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ένα εργαλείο αρκετά ισχυρό για να παρακολουθεί οτιδήποτε λέγεται και γίνεται στο Διαδίκτυο (ή μεγάλα τμήματα του) γίνεται διαθέσιμο στην κυβέρνηση (σ.σ. Προφανώς και στις κυβερνήσεις άλλων κρατών, όπως η Ελλάδα – ΕΔΩγια να μας παρακολουθεί όλους, όλη την ώρα. Και, βάσει αυτής της παρακολούθησης, η κυβέρνηση – και οποιοσδήποτε οργανισμός ή εταιρεία με τους οποίους συνεργάζεται η κυβέρνηση – μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το ίδιο εργαλείο για να καταστείλει, να φιμώσει και να κλείσει όποια ομιλία (σ.σ. ή σάιτ) δεν της αρέσει. 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Χρησιμοποιώντας το ίδιο εργαλείο, η κυβέρνηση και οι «μη κυβερνητικοί» εταίροι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (σκεφτείτε, για παράδειγμα: τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) μπορούν επίσης να κλείσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα συνδέεται με το Διαδίκτυο. Τράπεζες, αγορές, πωλήσεις, διδασκαλία, μάθηση, ψυχαγωγία, σύνδεση μεταξύ τους – εάν στην AI, που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, δεν αρέσει αυτό που λέτε εσείς (ή τα παιδιά σας!) σε ένα tweet ή ένα email, μπορεί να τα κλείσει όλα αυτά. 

Ναι, το έχουμε δει αυτό σε πολύ τοπική και πολιτικοποιημένη κλίμακα, για παράδειγμα, με  τους Καναδούς φορτηγατζήδες, στους οποίους κλειδώθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους!

Αυτό το είδος δραστηριότητας δεν θα μπορούσε ή δεν θα συμβεί σε εθνική (ή, ακόμα πιο τρομακτικό – σε παγκόσμια) κλίμακα;;;

Νέα έγγραφα δείχνουν πως η τεχνητή νοημοσύνη που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση προορίζεται για διαδικτυακή λογοκρισία

Η Υποεπιτροπή Επιλογής της Βουλής των ΗΠΑ για την Οπλοποίηση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης  ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2023 «για να διερευνήσει θέματα σχετικά με την συλλογή, ανάλυση, διάδοση και χρήση πληροφοριών για πολίτες των ΗΠΑ από εκτελεστικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του εάν τέτοιες προσπάθειες είναι παράνομες, αντισυνταγματικές , ή αλλιώς ανήθικες.”

Δυστυχώς, το έργο της επιτροπής θεωρείται, ακόμη και από τα ίδια τα μέλη της, ως σε μεγάλο βαθμό πολιτικό: οι συντηρητικοί νομοθέτες ερευνούν αυτό που θεωρούν ότι είναι η φίμωση των συντηρητικών φωνών από κυβερνητικές υπηρεσίες με νέο-φιλελεύθερη (διεθνιστική) τάση. 

Ωστόσο, στις έρευνές της, αυτή η επιτροπή έχει αποκαλύψει μερικά εκπληκτικά έγγραφα που σχετίζονται με κυβερνητικές προσπάθειες να λογοκρίνει την ομιλία Αμερικανών πολιτών. 

Αυτά τα έγγραφα έχουν κρίσιμες και τρομακτικές συνέπειες για όλη την κοινωνία.

Στην ενδιάμεση έκθεση της Υποεπιτροπής,  με ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου 2024 , έγγραφα δείχνουν ότι ακαδημαϊκές και μη κερδοσκοπικές ομάδες προτείνουν μια κυβερνητική υπηρεσία σε ένα σχέδιο χρήσης «υπηρεσιών παραπληροφόρησης» της τεχνητής νοημοσύνης για λογοκρισία περιεχομένου σε πλατφόρμες διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν εξηγεί στο Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI και χρηματοδοτούνται από το NSF μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εκτελούν δραστηριότητες λογοκρισίας χωρίς να χρειάζεται να λάβουν πραγματικά τις αποφάσεις για το τι πρέπει να λογοκριθεί.

Δείτε ΕΔΩ πώς απεικονίζεται η σχέση στην έκθεση της υποεπιτροπής!

Ακολουθεί ένα συγκεκριμένο απόσπασμα που παρουσιάζεται στην έκθεση της Υποεπιτροπής. Προέρχεται από «τις σημειώσεις του ομιλητή από το πρώτο βήμα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν προς το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) σχετικά με το εργαλείο WiseDex που χρηματοδοτείται από το NSF»:

Η υπηρεσία παραπληροφόρησης που διαθέτουμε βοηθά τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε πλατφόρμες που θέλουν να… ωθήσουν την ευθύνη για δύσκολες κρίσεις σε κάποιον εκτός εταιρείας… εξωτερικεύοντας τηn δύσκολη ευθύνη της λογοκρισίας.

Αυτή είναι μια εξαιρετική δήλωση σε τόσα πολλά επίπεδα:

  1. Εξισώνει ρητά την «υπηρεσία παραπληροφόρησης» με την λογοκρισία. 

Αυτή είναι μια κρίσιμη εξίσωση, επειδή οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσποιούνται ότι καταπολεμούν την επιβλαβή παραπληροφόρηση, ενώ στην πραγματικότητα εγκρίνουν  τεράστια νομοσχέδια λογοκρισίας . Το  WEF ανακήρυξε  την «παραπληροφόρηση και την παραπληροφόρηση» τους «πιο σοβαρούς παγκόσμιους κινδύνους» τα επόμενα δύο χρόνια, πράγμα που προφανώς σημαίνει ότι οι μεγαλύτερες προσπάθειές τους θα κατευθυνθούν προς την λογοκρισία.

  1. Αναφέρεται στη λογοκρισία ως «ευθύνη». 

Με άλλα λόγια, υποθέτει ότι μέρος αυτού που πρέπει να κάνουν οι πλατφόρμες είναι η λογοκρισία. Όχι προστασία των παιδιών από σεξουαλικά αρπακτικά ή αθώους πολίτες από παραπληροφόρηση – απλά ανόθευτη λογοκρισία.

  1. Δηλώνει ότι ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης είναι να «εξωτερικεύει» την ευθύνη για την λογοκρισία.

Οι πλατφόρμες τεχνολογίας δεν θέλουν να λαμβάνουν αποφάσεις λογοκρισίας. Η κυβέρνηση θέλει να λάβει αυτές τις αποφάσεις, αλλά δεν θέλει να παρουσιάζεται ως λογοκρισία. Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπουν στις πλατφόρμες να «εξωτερικεύουν» τις αποφάσεις λογοκρισίας και στην κυβέρνηση να κρύβει τις δραστηριότητές της λογοκρισίας.

Όλα αυτά θα πρέπει να τερματίσουν την ψευδαίσθηση ότι αυτό που οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αποκαλούν «καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους» δεν είναι τελικά ξεκάθαρη λογοκρισία.

Τι συμβαίνει όταν η λογοκρισία AI εφαρμόζεται πλήρως;

Γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση πληρώνει ήδη για εργαλεία λογοκρισίας της τεχνητής νοημοσύνης, πρέπει να αντιληφθούμε με τι συνεπάγεται αυτό.

Χωρίς όρια ανθρώπινου δυναμικού:  Όπως επισημαίνει η έκθεση της Υποεπιτροπής, τα όρια της κυβερνητικής διαδικτυακής λογοκρισίας μέχρι τώρα περιλάμβαναν τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που απαιτούνταν να περάσουν από ατελείωτα αρχεία και να λάβουν αποφάσεις λογοκρισίας. Με την τεχνητή νοημοσύνη, σχεδόν κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται να εμπλακεί και ο όγκος των δεδομένων που μπορεί να παρακολουθηθεί μπορεί να είναι τόσο τεράστιος όσο όλα όσα λέει κάποιος σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα – (σ.σ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ). Αυτός ο όγκος δεδομένων είναι ακατανόητος για έναν μεμονωμένο ανθρώπινο εγκέφαλο.

Κανείς δεν είναι υπεύθυνος:  Μία από τις πιο τρομακτικές πτυχές της λογοκρισίας της τεχνητής νοημοσύνης είναι ότι όταν το κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, δεν θα υπάρχει άνθρωπος ή οργανισμός – είτε είναι η κυβέρνηση, οι πλατφόρμες είτε το πανεπιστήμιο/μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί – που είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνος για την λογοκρισία (σ.σ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΑ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ, ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΚΑΜΠΤΑ) . Αρχικά, οι άνθρωποι δίνουν οδηγίες στο εργαλείο AI για το ποιες κατηγορίες ή τύπους γλώσσας θα λογοκρίνουν, αλλά στην συνέχεια το μηχάνημα προχωρά και παίρνει τις αποφάσεις κατά περίπτωση μόνο του (σ.σ. Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ). 

Καμία προσφυγή για παράπονα:  Μόλις η τεχνητή νοημοσύνη απελευθερωθεί με ένα σύνολο οδηγιών λογοκρισίας, θα σαρώσει δισεκατομμύρια διαδικτυακά σημεία δεδομένων και θα εφαρμόσει ενέργειες λογοκρισίας. Εάν θέλετε να αμφισβητήσετε μια ενέργεια λογοκρισίας AI, θα πρέπει να μιλήσετε με το μηχάνημα. Ίσως οι πλατφόρμες να απασχολούν ανθρώπους για να ανταποκρίνονται σε εκκλήσεις. Αλλά γιατί να το κάνουν αυτό, όταν διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να αυτοματοποιήσει αυτές τις απαντήσεις; – (σ.σ. ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ! ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΤΥΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ, ΑΧΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ)

Καμία προστασία για τους νέους:  Ένας από τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών λογοκριτών είναι ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από επιβλαβείς διαδικτυακές πληροφορίες, όπως περιεχόμενο που τα κάνει ανορεξικά, τα ενθαρρύνει να αυτοκτονήσουν, τα μετατρέπει σε τρομοκράτες του ISIS κ.λπ. Επίσης από σεξουαλική εκμετάλλευση. Όλα αυτά είναι σοβαρά ζητήματα που αξίζουν προσοχής. Αλλά δεν είναι τόσο επικίνδυνα για τεράστιους αριθμούς νέων όσο είναι η λογοκρισία της τεχνητής νοημοσύνης. Ο κίνδυνος που ενέχει η λογοκρισία της τεχνητής νοημοσύνης ισχύει για όλους τους νέους που περνούν πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, επειδή σημαίνει ότι οι διαδικτυακές τους δραστηριότητες και η γλώσσα ΤΟΥς μπορούν να παρακολουθούνται και να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους – ίσως όχι τώρα, αλλά όποτε η κυβέρνηση αποφασίσει να ακολουθήσει έναν συγκεκριμένο τύπο γλώσσας ή συμπεριφοράς. Αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για πολύ μεγαλύτερο αριθμό παιδιών από τον κίνδυνο που ενέχει οποιοδήποτε συγκεκριμένο περιεχόμενο, επειδή περιλαμβάνει όλη την δραστηριότητα που διεξάγουν στο διαδίκτυο, αγγίζοντας σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής τους. 

«Θα διαβάζουν μέσα στο μυαλό σας»! Νέος «σεισμός» με ΒΙΝΤΕΟ από το Νταβός

«Οι άνθρωποι στο Νταβός μιλούν για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη», σχολιάζει ο Αμερικανός συντηρητικός πολιτικός σχολιαστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής στο Fox News, Jesse Waters!

Μάλιστα, δείχνει αποσπάσματα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, όπου σε ένα από αυτά, η Nita Farahanyκαθηγήτρια δικαίου και φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Duke που μελετά τις ηθικές, νομικές και κοινωνικές προεκτάσεις των αναδυόμενων τεχνολογιών, (σ.σ. ΕΔΩ και ΕΔΩ άρθρο του ΕΛ)!

Όπως είπε, μιλώντας στο Νταβός, ο εγκέφαλος θα διαβάζεται «εισάγοντας τα είδη των αισθητήρων, τους οποίους έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι όπως δαχτυλίδια και ρολόγια στις καθημερινές συσκευές, αλλά παραβιάζοντας το τελικό  όριο της ιδιωτικότητας, το οποίο είναι αυτό που οι άνθρωποι σκέφτονται και αισθάνονται!

Αρχικά, αυτό το οποίο θα είναι σε θέση να κάνουν είναι να διαβάζουν, -με πολύ υψηλού επιπέδου εγκεφαλική κατάσταση πράγματα όπως, εάν είστε κουρασμένος, θέματα  προσοχής, εάν το μυαλό σας περιπλανιέται, εάν είστε χαρούμενος ή λυπημένος, -θα μπορούν να ενεργοποιούν την  αλληλεπίδραση όπως πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά»!

Οι κρυφές σκέψεις, όπως γράφει ο Λιακόπουλος στα βιβλία του, των ανθρώπων στην διάθεση της παγκόσμιας εξουσίας και της τεχνητής νοημοσύνης!

Ακολουθεί παλαιότερη συνέντευξή της Farahany στον Guardian:

Τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία

Η τεχνολογία που μπορεί να διαβάσει το μυαλό μας ακούγεται τρομακτική.  Ενώ η τεχνολογία δεν μπορεί να διαβάσει κυριολεκτικά τις περίπλοκες σκέψεις μας, υπάρχουν τουλάχιστον μερικά μέρη της εγκεφαλικής μας δραστηριότητας που μπορούν να αποκωδικοποιηθούν. Μπορούν να γίνουν περισσότερα από όσα πιστεύουν οι άνθρωποι. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Meta που επενδύουν σε αυτές.

Ποιος είναι ο κίνδυνος;

Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι τόσο από την εμπορευματοποίηση των δεδομένων, αλλά και από το τι σημαίνει να παρακολουθείται η δραστηριότητα του εγκεφάλου σας από άλλους και τι κάνει αυτό στην ελευθερία της σκέψης. Η τεχνολογία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής: η χρήση αυξάνεται απότομα αλλά δεν είναι ακόμα mainstream. Έχουμε μια στιγμή, πριν οριστούν οι όροι της υπηρεσίας από άλλους, όπου μπορούμε να εκφράσουμε την φωνή μας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται και αναπτύσσεται στην κοινωνία.

Ποιες χρήσεις σας ανησυχούν περισσότερο;

Οι εφαρμογές γύρω από την επιτήρηση του εγκεφάλου στον χώρο εργασίας και την χρήση της τεχνολογίας από αυταρχικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του εργαλείου ανάκρισης, τις θεωρώ ιδιαίτερα προκλητικές και ανατριχιαστικές. Βλέπουμε ότι η τεχνολογία αρχίζει να χρησιμοποιείται με κάποιους τρόπους που μοιάζουν περισσότερο με ακούσια νευρολογική επιτήρηση.

Υποψιάζομαι ότι θα ξεχάσουμε τα ακουστικά που χρησιμοποιούμε για να πραγματοποιήσουμε μια κλήση συνδιάσκεψης. Μπορούν, επίσης, να παρακολουθούν την δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων!

(…)

Πόσο ανησυχείτε για τις στρατιωτικές εφαρμογές της νευροτεχνολογίας – τα λεγόμενα όπλα «ελέγχου του εγκεφάλου»;

Ανησυχώ βαθιά και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αυταρχικά καθεστώτα, τα οποία θα μπορούσαν να αποτρέψουν ή να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις με τρόπους που είναι ισχυροί και απαίσιοι. 

Θα σκεφτόσασταν ποτέ ένα εμφύτευμα εγκεφάλου;

Με βάση την σημερινή τεχνολογία, σε καμία περίπτωση. Κανένα από αυτά δεν είναι ασφαλές ή αποτελεσματικό για υγιή άτομα. Αλλά, με τον καιρό, ίσως. Θα χρειαζόμουν ένα αποδεκτό προφίλ ασφάλειας, εφαρμογές που θα με ενδιέφεραν και πραγματικά ισχυρά δικαιώματα για να μου δίνουν εμπιστοσύνη ότι τα δεδομένα μου και η πρόσβαση στον εγκέφαλό μου δεν θα χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά (σ.σ. Αυτό θα πουν στους ανθρώπους και θα τους καθησυχάσουν! Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική – ΕΔΩ)!.

Υπάρχει κίνδυνος χακαρίσματος των εγκεφαλικών εμφυτευμάτων;

Είναι μια τρομακτική πιθανότητα. Και δεν ανησυχώ απλώς μήπως κάποιος παρακολουθεί τις σκέψεις σας, αλλά και να τις χειραγωγήσει ή να προσπαθήσει να εμφυσήσει νέες σκέψεις και εμπειρίες. 

«Δαιμονικές» δυνάμεις και Τεχνητή Νοημοσύνη!

Όπως γράφουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ, δικαιώνοντας τον Λιακόπουλο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ο οποίος φυσικά σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους έχει δώσει πάσα λεπτομέρεια με το τι θα γίνει πραγματικά:

«Κάποιοι υποστηρίζουν ότι, ενώ μας αποσπάται η προσοχή με τον τρελό Τζο Μπάιντεν, το κύμα των παράνομων στα σύνορα και τους υπόλοιπους τίτλους των εφημερίδων, χάνουμε τη μεγαλύτερη απειλή όχι μόνο για την χώρα μας – αλλά και για τον κόσμο!

Σε έναν κόσμο όπου η τεχνητή νοημοσύνη προχωρά ραγδαία, οι υποσχέσεις για ένα φωτεινότερο μέλλον συνυπάρχουν με τις δυσοίωνες σκιές του πιθανού κινδύνου. Από τους αλγόριθμους αυτομάθησης έως την αυτόνομη λήψη αποφάσεων, η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης έχει προκαλέσει τόσο θαυμασμό όσο και ανησυχία. 

Ως κάποιος που έχει εργαστεί εκτενώς με την Τεχνητή Νοημοσύνη, ο βραβευμένος εφευρέτης Jovan Hutton Pulitzer προσφέρει τις γνώσεις του. Πόσο μεγάλη απειλή είναι η τεχνητή νοημοσύνη για την ανθρωπότητα; Θα μπορούσαν οι ‘δαιμονικές’ δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη; 

Όπως αναφέρει ο PulitzerΕάν επρόκειτο να πάμε σε ψηφιακή ταυτότητα όπως και σε κοινωνικό πιστωτικό σκορ, η AI  θα μπορούσε να υπαγορεύει τι είναι επικίνδυνο, τι είναι απειλή, θα μπορούσε πραγματικά να  αποφασίζει το κλείσιμο των υπηρεσιών, να διακόπτει τα ταξίδια, να σταματάει την δυνατότητα αγοράς ειδών παντοπωλείου!

 Η “ΑΙ” θα αποφασίζει αν είστε απειλή για την κοινωνία. Πολλοί θα την υπακούν (σ.σ. σαν θεό), αν πει ακόμα και να πέσουν από τον γκρεμό»

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί