Έκθεση «ΒΟΜΒΑ»: Το WEF καλεί τις κυβερνήσεις για περισσότερη δράση κατά της αλήθειας

«Σκοτεινιάζει» κι άλλο ο ουρανός!

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και των συμμαχικών οργανισμών, οι παγκόσμιες ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποκτούν νέες διαστάσεις. Η παραπληροφόρηση, όπως αποκαλούν κάθε αντίθετη αντίληψη των πραγμάτων, που διαδίδεται μέσω του Διαδικτύου θα ανήκει πλέον στις βασικές προκλήσεις για τη διασφάλιση της «κυβερνοασφάλειας». Η ανησυχητική έκθεση  κυκλοφόρησε στις 5 Δεκεμβρίου και χαρακτηρίστηκε ως «Cybersecurity Futures 2030: New Foundations».

Η μελέτη υποστηρίζει ότι το μέλλον της κυβερνοασφάλειας έγκειται στην διαφύλαξη της ακεραιότητας και της πηγής των δεδομένων. Αυτό εισάγει μια νέα προοπτική σχετικά με την σημασία του εντοπισμού και της απόρριψης πληροφοριών, με κυνική επισήμανση ως “παραπληροφόρηση” στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Με πιο απλά λόγια θα στοχοποιούνται με «ταμπέλα» ιστοσελίδες στι ίδιο το διαδίκτυο και όχι μόνο στα social media των διεθνιστών!!!

Διάφορα διεθνή συνέδρια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των δεδομένων της μελέτης. Οι συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο, σε συνδυασμό με μια διαδικτυακή συγκέντρωση που προσκαλούσε συμμετέχοντες σε όλη την Ευρώπη, υποτίθεται ότι ήταν καταλύτες για όσα θα συμβούν με ορίζοντα το 2030.

Η έκθεση του WEF προωθεί πλέον σε όλα τα επίπεδα τα “εργαλεία γραμματισμού στα μέσα”, για τα οποία σας έγραψε το ΕΛ, ως πεμπτουσία για την αποτροπή των απειλών που δημιουργούνται από την φερόμενη παραπληροφόρηση!

Ως γραμματισμός (literacy) ορίζεται πλέον η διασύνδεση της ανάπτυξης των γλωσσικών δεξιοτήτων του ατόμου με την κοινωνική δράση και ανέλιξή του.

Αυτό που στοχεύει, σύμφωνα με εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, η διεθνιστική τάξη πραγμάτων, είναι να εκπαιδεύσει πολίτες-στρατιώτες, οι οποίοι, σε στυλ Ανατολικής Γερμανίας, θα πολεμούν, ή και θα καταδίδουν, οτιδήποτε δεν συμφωνεί με τις «επιταγές» της νέας εποχής (κλίμα, πολυπολιτισμικότητα, υπέρβαση της παραδοσιακής οικογένειας κτλ.)

Οι συντάκτες της έκθεσης ξεδιπλώνουν μια ενδιαφέρουσα προοπτική όπου «σταθερές κυβερνήσεις» (ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ! ΤΙ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ;;;), με μακροπρόθεσμες στρατηγικές τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας στα μανίκια τους, μεταμορφώνονται σε αξιόπιστους φύλακες πληροφοριών. Η μελέτη θέτει επίσης τους ρόλους της κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα, εξετάζοντας σε ποιον θα πρέπει να ανατεθεί το βασικό καθήκον της λογοκρισίας εκ μέρους προφανώς της παγκόσμιας κυβέρνησης που έρχεται!!!

«Σκοτεινιάζει» κι άλλο ο ουρανός!

Σημειώνεται πως πλέον η Ελλάδα δίνει δυναμικά «παρών» στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο αποφάσισε τα παραπάνω, με το δικό της «σπίτι», κάτι που μεταδίδεται με τεράστια ικανοποίηση και στην ελληνική τηλεόραση!

Το Greek House Davos, όπως μεταδίδεται, «βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εμβληματική διοργάνωσή του, που πρόκειται να διεξαχθεί στις 15-19 Ιανουαρίου, 2024, στο Davos της Ελβετίας, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum (WEF).

«Η ατζέντα του Greek House Davos 2024 περιλαμβάνει θέματα αιχμής όπως οι ανθεκτικές οικονομίες, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα και οι στρατηγικές επενδύσεις, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ενεργειακή μετάβαση, η (σ.σ. υποτιθέμενη) κλιματική κρίση, ο βιώσιμος τουρισμός, οι γεωπολιτικές τάσεις, οι τεχνολογικές ανακαλύψεις και ο εξελισσόμενος ρόλος των επιχειρήσεων στη διαμόρφωση της δημόσιας πολιτικής για τις επόμενες γενιές, με στόχο την προώθηση του περιφερειακού διαλόγου και της συνεργασίας».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί