Λίγοι γνωρίζουν πως εδώ και λίγους μήνες έχει βρεθεί σε ισχύ ένα απόλυτα χουντικού τύπου μέτρο στην Κύπρο και ήδη δοκιμάζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων μαζικά.
Ο λόγος για τη χρήση του επωνομαζόμενου “safe pass” σε ΟΛΟΥΣ τους κλειστούς χώρους.
Και όταν γράφουμε όλους το εννοούμε. Οι εξαιρέσεις είναι ελαχιστότατες και πραγματικά κάποιος θα πρέπει να ψάξει πάρα πολύ για να τις εντοπίσει.
Έτσι λοιπόν ήδη από το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση Αναστασιάδη με Υπουργικό Διάταγμα προβλέπει την είσοδο σε mall, σούπερ μάρκετ, φούρνους, δημόσιες υπηρεσίες, λιανεμπόριο, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, χώρους εστίασης ΜΟΝΟ με την επίδειξη του safe pass.
Από το πρωτόγνωρο αυτό μέτρο εξαιρούνται οι τα μίνι-μάρκετ, οι φούρνοι και τα φαρμακεία των οποίων η χωρητικότητα -σύμφωνα πάντα με τα υγειονομικής φύσεως μέτρα- επιτρέπει την ταυτόχρονη ύπαρξη 20 ατόμων.
Θυμίζουμε ότι το safe pass στην Κύπρο εκδίδεται/ανανεώνεται με τους εξής τρόπους:
- πλήρης εμβολιασμός
- νόσηση έως έξι μήνες
- αρνητικό εργαστηριακό τεστ 72 ωρών
Κοινώς για να κάνεις τα καθημερινά σου ψώνια ελεύθερα χωρίς να πρέπει να υπολογίζεις τετραγωνικά και χωρητικότητες μαγαζιού θα πρέπει να πληροίς τις 3 παραπάνω προϋποθέσεις.
Με δεδομένο ότι δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ουσιαστική αντίδραση και με τις τοπικές αρχές να περηφανεύονται για τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμών στη Μεγαλόνησο, η απάντηση που δίνεται είναι προφανής αν το «πείραμα» με το safe pass πέτυχε ή όχι.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο