• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η ΝΑΣΑ προσλαμβάνει ΙΕΡΕΙΣ να προετοιμάσουν την Ανθρωπότητα για επαφή με ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ !!! Για εξωγήινους αδελφούς μιλάει το Βατικανό!!!

Η ΝΑΣΑ προσλαμβάνει ΙΕΡΕΙΣ να προετοιμάσουν την Ανθρωπότητα για επαφή με ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ !!! Για εξωγήινους αδελφούς μιλάει το Βατικανό!!!

Επιστήμη και Θρησκεία ενώνονται για να προετοιμάσουν την ανθρωπότητα να υποδεχθεί εξωγήινη ζωή στον πλανήτη.

Οι έρευνες θα γίνουν στο Κέντρο Θεολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Princeton.

Ο αιδεσιμότατος Δρ Andrew Davison, ιερέας και θεολόγος στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, με διδακτορικό στη βιοχημεία από την Οξφόρδη, είναι μεταξύ των 24 θεολόγων, που αναφέρουν οι TheTimes.

«Οι θρησκευτικές παραδόσεις θα ήταν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό στον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα θα επεξεργαζόταν οποιαδήποτε πληροφορία επιβεβαίωσης ζωής κάπου αλλού», έγραψε ο Davidson σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου του Cambridge. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, αποτελεί μέρος του συνεχούς στόχου της NASA να υποστηρίξει τις εργασίες για τις «κοινωνικές επιπτώσεις της αστροβιολογίας», σε συνεργασία με διάφορους συνεργαζόμενους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου Θεολογικής Έρευνας στο Πρίνστον.

Το Βατικανό μιλάει για επαφή με εξωγήινους εδώ και αρκετό καιρό. Άλλωστε ψάχνουν στο διάστημα μέσω ενός τηλεσκοπίου που ονομάζεται «Lucifer».

Το el.gr σας είχε ενημερώσει ΕΔΩ για την προετοιμασία των ανθρώπων από την Καθολική Εκκλησία, αλλάζοντας την άποψή τους για τον Θεό και τη Δημιουργία,  έτσι ώστε να αρχίζουν να σκέφτονται πως είναι φυσιολογικό να εμφανιστούν κάποια άλλα είδη όντων στον πλανήτη, τα οποία θα πρέπει να αποδεχθούν, και γιατί όχι, να συμβιώσουν μαζί τους, ακόμα και να τους δουν ως σωτήρες.

Στο παιχνίδι αυτής της προετοιμασίας, σύμφωνα με την Daily Mail, μπαίνει τώρα και η NASA, η οποία θα προσλάβει 24 θεολόγους για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά της στο Κέντρο Θεολογικών Ερευνών (CTI) του Πανεπιστημίου Princeton στο New Jersey, στο οποίο η NASA χορήγησε 1,1 εκατομμύρια δολάρια το 2014, ενώνοντας τις δυνάμεις της επιστήμης με τη θρησκεία.

Το CTI περιγράφεται ως κτίριο “διαμορφώσεων κατανόησης με τη σύγκλιση θεολόγων, επιστημόνων, μελετητών και υπεύθυνων χάραξης πολιτικής για να σκεφτούν μαζί – και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη – σχετικά με τις παγκόσμιες ανησυχίες».

Kάτι ανησυχίες που έχουν Βατικανό και NASA, όλως τυχαίως άραγε;

Το πρόγραμμα στοχεύει να απαντήσει σε ερωτήσεις που μας μπερδεύουν από την αρχή του χρόνου, όπως:

  • Τι είναι η ζωή;
  • Τι σημαίνει να είσαι ζωντανός;
  • Πού τραβάμε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ανθρώπου και  εξωγήινου;
  • Ποιες είναι οι δυνατότητες για ύπαρξη σκεπτόμενων όντων σε άλλα μέρη;

Τώρα που η NASA έχει δύο ρόβερ στον Άρη, αρκετούς ανιχνευτές σε τροχιά γύρω από τον Δία και τον Κρόνο και εκτόξευσε και το τηλεσκόπιο James Web που μελετά τον σχηματισμό γαλαξιών, αστεριών και πλανητών στο σύμπαν, φαίνεται ότι ο οργανισμός ευελπιστεί πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την ανακάλυψη ζωής έξω από τη Γη. Και χρειάζεται λίγη βοήθεια από πάνω, για να βοηθήσει όσους από εμάς ζούμε κάτω, να καταλάβουμε αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο αιδεσιμότατος Δρ Andrew Davison, πρόκειται να εκδώσει ένα βιβλίο τον επόμενο χρόνο, με τίτλο «Astrobiology and Christian Doctrine» (Αστροβιολογία και Χριστιανικό Δόγμα), στο οποίο σημειώνει ότι πιστεύει πως πλησιάζουμε στην εύρεση ζωής σε άλλους πλανήτες. Το βιβλίο του Ντέιβισον αναφέρει: «Τα κύρια ευρήματα είναι ότι οι οπαδοί μιας σειράς θρησκευτικών παραδόσεων αναφέρουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ιδέα». «Οι μη θρησκευόμενοι άνθρωποι φαίνονται επίσης να υπερεκτιμούν τις προκλήσεις που οι θρησκευόμενοι θα βιώσουν αν έρθουν αντιμέτωποι με αποδείξεις εξωγήινης ζωής».

Μελέτες και έρευνες έχουν δείξει ότι οι Χριστιανοί των ΗΠΑ είναι λιγότερο πιθανό να πιστεύουν ότι υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, αλλά ο Ντέιβισον δεν είναι ο μόνος «πιστός» που δεν πιστεύει ότι η ιδέα των εξωγήινων είναι αδύνατη.

Η Duilia de Mello, αστρονόμος και καθηγήτρια φυσικής στο Καθολικό Πανεπιστήμιο, είπε ότι έχει αρκετούς ιεροδιδασκάλους στις τάξεις της που συχνά θέτουν θεωρητικά ερωτήματα, σχετικά με την ευφυή ζωή στο σύμπαν.

«Αν είμαστε τα προϊόντα της δημιουργίας, γιατί δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ζωή που να εξελίσσεται και σε άλλους πλανήτες; Δεν υπάρχει τίποτα που να λέει κάτι διαφορετικό», είπε η de Mello στην Washington Post τον Αύγουστο.

Το 2008, ο επικεφαλής αστρονόμος του Βατικανού είπε, ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της πίστης στον Θεό και της πιθανότητας ύπαρξης «εξωγήινων αδελφών» ίσως πιο εξελιγμένων από τους ανθρώπους.

«Κατά τη γνώμη μου αυτή η πιθανότητα (για ζωή σε άλλους πλανήτες) υπάρχει», είπε ο ιερέας Jose Gabriel Funes, ένας 45χρονος Ιησουίτης ιερέας που είναι επικεφαλής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού και επιστημονικός σύμβουλος του Πάπα Βενέδικτου.

«Πώς μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η ζωή έχει αναπτυχθεί και αλλού», είπε στην εφημερίδα του Βατικανού L’Osservatore Romano σε συνέντευξή του, εξηγώντας ότι ο μεγάλος αριθμός γαλαξιών, με δικούς τους πλανήτες, το κάνει αυτό δυνατό.

Ερωτηθείς αν αναφερόταν σε όντα παρόμοια με τους ανθρώπους ή ακόμα πιο εξελιγμένα από τους ανθρώπους, είπε: «Σίγουρα, σε ένα τόσο μεγάλο σύμπαν δεν μπορείτε να αποκλείσετε αυτή την υπόθεση».

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι οι θεολόγοι με την ιδέα της ζωής σε άλλους πλανήτες. Ο Albert Mohler, πρόεδρος του Southern Baptist Theological Seminary, είπε σε μια συνέντευξη το 2008 όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν εξωγήινοι: «Η απάντηση είναι όχι. Αυτές είναι απλές εικασίες».

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποια άλλη ιστορία εκεί έξω. Δεν υπάρχει τίποτα στη Γραφή που να λέει ότι δεν μπορεί να υπάρχει κάποια μορφή ζωής κάπου. Αλλά αυτό που μας λένε είναι, ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε για να έρθει σε αυτόν τον πλανήτη ο Ιησούς Χριστός, στον χώρο και τον χρόνο και την ιστορία, να σώσει την αμαρτωλή ανθρωπότητα».

Τα θρησκευτικά πιστεύω των ανθρώπων έχουν διαμορφώσει τέτοιου είδους αντιλήψεις, τις οποίες προσπαθούν τώρα θρησκευτικοί και επιστημονικοί οργανισμοί, να τις κατευθύνουν σε συγκεκριμένα μονοπάτια, που σαν σκοπό έχουν να κάνουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί, αυτά που βολεύουν την εκάστοτε εξουσία, είτε αυτή προέρχεται από τον πλανήτη Γη, είτε από οπουδήποτε αλλού θέλουν αυτοί να εμφανίσουν ότι προέρχεται.

Άλλωστε αυτοί που διοικούν την ανθρωπότητα από το παρασκήνιο ήταν πάντοτε εξπέρ, στο να καθοδηγούν την κοινή γνώμη κατά το δοκούν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Για τα σχέδια αυτά έχει μιλήσει εδώ και πολλά χρόνια ο Δημοσθένης Λιακόπουλος μέσα από τα βιβλία και τις εκπομπές του.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν:

photo vid screenshot

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.