Αυξάνουν οι επενδύσεις Α.Π.Ε. στην Ελλάδα.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε γνωστό ότι δόθηκαν ακόμα 7 νέες άδειες εγκατάστασης Ανανεώσιμών Πηγών Ενέργειας( Α.Π.Ε.) οι οποίες υπογράφηκαν από τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη.  Οι συγκεκριμένες άδειες εκδόθηκαν σε 16 ημέρες από την κατάθεση των φακέλων από τους επενδυτές, χάρις στην κεντροποιημένη και ταχεία διαδικασία που ακολουθείται πλέον στις […]

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε γνωστό ότι δόθηκαν ακόμα 7 νέες άδειες εγκατάστασης Ανανεώσιμών Πηγών Ενέργειας( Α.Π.Ε.) οι οποίες υπογράφηκαν από τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

 Οι συγκεκριμένες άδειες εκδόθηκαν σε 16 ημέρες από την κατάθεση των φακέλων από τους επενδυτές, χάρις στην κεντροποιημένη και ταχεία διαδικασία που ακολουθείται πλέον στις Στρατηγικές Επενδύσεις έτσι ώστε να αυτές να μην κωλυσιεργούν λόγο της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι νέες επενδύσεις αφορούν την εγκατάσταση συνολικά 81 MW ισχύος με συνολική αξία τα 56εκ. ευρώ ενώ από την αρχή του έτους, ο Υπουργός έχει υπογράψει άδειες για 17 πάρκα συνολικής αξίας επενδύσεων τα 80 εκ. ευρώ και με ισχύ τα 117 MW.

Είχαμε αναφερθεί προ ολίγων ημερών στο ζήτημα της απεξάρτησης της χώρας μας από το λιγνίτη και γι αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/ellada/ena-vima-pio-konta-stin-apexartisi-apo/  και για την αιολική ενέργεια και πάρκα εδώ: https://www.el.gr/ellada/i-aioliki-energeia-apodidei-pleon-ark/

Όλες οι επενδύσεις αύξησης των εγκαταστάσεων Α.Π.Ε. αποτελούν όντως Στρατηγικές Επενδύσεις ιδιαίτερου δημοσίου ενδιαφέροντος αφού η Ελλάδα έχει θέσει ως στόχο να απεξαρτηθεί από τον κοστοβόρο και μολυσματικό λιγνίτη με τον οποίο παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Κάθε επένδυση Α.Π.Ε. αυξάνει τη διαθέσιμη ισχύ των Α.Π.Ε. στη χώρα μας και θα περιορίζει το λιγνίτη συνεχώς γλυτώνοντας τη χώρα μας από πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ ενισχύεται και ο παραγωγικός/κατασκευαστικός τομέας της χώρας από την κατασκευή των νέων πάρκων.

Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να πετύχει μέσα στη δεκαετία μία επαρκή ενεργειακή αυτονομία  καθώς έρχονται δύσκολοι καιροί και χωρίς ενέργεια σε περιόδους κρίσης, τα πράγματα θα δυσκολέψουν στο εσωτερικό κατά πολύ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί