Ωστόσο, ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού παρουσιάζει μια σημαντική ιδιαιτερότητα, αφού γίνεται στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε γραπτό μήνυμά του ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης «το νερό σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες με την πανδημία του κορωνοϊού παίζει σημαντικό ρόλο ως εργαλείο πρόληψης και αποφυγής της μετάδοσής του». Μάλιστα υπενθυμίζει, ότι «το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών συστήνεται από όλους του ειδικούς για την προστασία μας καθώς και η κατανάλωση άφθονου νερού για να παραμείνουμε σωματικά και πνευματικά υγιείς στην κρίση».
Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Αραβώσης, «στόχος και μέριμνα του υπουργείου είναι να έχουμε επάρκεια νερού καλής ποιότητας για όλους, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και αποτελεσματικά τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής».
Και συνεχίζει «είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη διαχείριση της ζήτησης και να μην θεωρούνται πλέον ως δεδομένες οι παραδοσιακές καταναλώσεις της αλόγιστης χρήσης του. Θεωρείται πλέον ύψιστη προτεραιότητα η προώθηση της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης του νερού σε συνδυασμό με τεχνικές εξοικονόμησης και δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού».
Από το ΥΠΕΝ σημειώνεται, ότι το νερό είναι το κύριο μέσο με το οποίο η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τα οικοσυστήματα της γης και κατά συνέπεια τη ζωή όλων μας.
Η ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των πλημμυρών, της ξηρασίας και της ρύπανσης, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Πρωταρχικός στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του, είναι η εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών για το νερό, των πολιτικών παρακολούθησης της ποιότητας και ποσότητας των υδάτων, της διαχείρισης των λυμάτων καθώς και της επαναχρησιμοποίησης τους.
(ΦΩΤΟ:Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: Διεγράφη βουλευτής – «Αντιπολιτεύεται το κόμμα του»
- Ο πόλεμος που έχει τρομακτικές ομοιότητες με τα γεγονότα κατά του Ιράν
- Ο γιος του Όζι Όσμπορν έδωσε το όνομα του πατέρα του στη νεογέννητη κόρη του
- Ο απίστευτος λόγος που μία νεοφυής εταιρεία θέλει να στείλει χιλιάδες καθρέπτες στο διάστημα
- ΗΠΑ: Η ειδοποίηση του FBI για πιθανή επίθεση του Ιράν ως αντίποινα βασίστηκε σε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία
- ΗΠΑ: Αγελάδες… το έσκασαν στους δρόμους της Βιρτζίνια μετά από τροχαίο και καταζητούνται
- Κ. Τσουκαλάς: Δεν αρκούν μέτρα για το θεαθήναι – Δεν μπορεί να σβήσεις την πυρκαγιά με ένα μπουκάλι νερό
- Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία
- ΗΠΑ: Ένοπλος τραυμάτισε δύο ανθρώπους σε πανεπιστήμιο του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο δράστης
- Οι 5 πυλώνες μέτρων που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στη Μ. Ανατολή









