• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεφτιλίστηκαν!!! ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την Ελλάδα, επιστρέφουν στους λιγνίτες

Ξεφτιλίστηκαν!!! ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την Ελλάδα, επιστρέφουν στους λιγνίτες

Άρον, άρον ανατράπηκε το δεδομένο της «de facto» απολιγνιτοποίησης.

Ενώ έχουν θέσει στόχο, λόγω των διεθνιστικών «πράσινων» εντολών της Μεγάλης Επανεκκίνησης, να κλείσουν όλες τις λιγνιτικές μονάδες, η ενεργειακή κρίση ανάγκασε το Κράτος να δώσει εντολή στον Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για να θέσει σε ετοιμότητα όλες τις θερμικές μονάδες, φυσικού αερίου και λιγνίτη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνθήκες υψηλής ζήτησης κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στο δύσκολο περιβάλλον που διαμορφώνει πανευρωπαϊκά η παρατεταμένη τεχνητή ενεργειακή κρίση.

Όπως μεταδίδουν νεότερα ρεπορτάζ, σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου του el.gr, θερμικές μονάδες θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να δουλέψουν στο «φουλ» προκειμένου να καλύψουν περιόδους υψηλής ζήτησης που μπορεί να προκαλέσει πιθανή έντονη κακοκαιρία.

Ως εκ τούτου, ο ΑΔΜΗΕ απηύθυνε συστάσεις στους ηλεκτροπαραγωγούς των μονάδων φυσικού αερίου να διασφαλίσουν εγκαίρως συμβόλαια προμήθειας καυσίμου για μεγάλο χρονικό διάστημα και στις λιγνιτικές μονάδες να διασφαλίσουν ικανά αποθέματα λιγνίτη στις αυλές τους.

Παράλληλα, οι μονάδες φυσικού αερίου που μπορούν να δουλέψουν και με εναλλακτικό καύσιμο (οι μονάδες της ΔΕΗ, της Elpedison και οι μικρές της Ηρων) καλούνται να γεμίσουν τις δεξαμενές τους με πετρέλαιο, ώστε εάν υπάρξει έλλειμμα φυσικού αερίου να διασφαλιστεί συνολική ισχύς 1.790 MW.

Εκσκαφείς, ταινιόδρομοι και άλλα μηχανήματα της ΔΕΗ, που είχαν παροπλιστεί εδώ και μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος απολιγνιτοποίησης, επισκευάστηκαν άρδην και έβαλαν μπροστά για την επαναλειτουργία των τριών ορυχείων Νοτίου Πεδίου του λιγνιτικού κέντρου Πτολεμαΐδας, καθώς η κρίση πέραν των ζητημάτων επάρκειας που εγείρει, ανέτρεψε και το δεδομένο της «de facto» απολιγνιτοποίησης.

Με άλλα λόγια οι διεθνιστές στην Ελλάδα ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΝ!!!

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.