Θα κατέβουν και τανκς;;; Ο Μητσοτάκης ερμηνεύει αυθαίρετα το Σύνταγμα παρουσία της ΠτΔ, ΒΙΝΤΕΟ

Αστραπιαία δικαίωση του el.gr!

Με το άρθρο 25, παράγραφο 4 του Συντάγματος θεωρεί ότι απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε όσους δεν θέλουν να κάνουν το πειραμτικό εμβόλιο, επικαλούμενοι το συνταγματικό δικαίωμα άρνησης.  

Άλλωστε το άρθρο 5, παρ.5 του Συντάγματος αναφέρει:

«Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων».

Ωστόσο ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε ένα άλλο άρθρο, το οποίο ερμήνευσε, κατά τα φαινόμενα, αυθαίρετα.

Tο άρθρο 25, παράγραφος 4 του Συντάγματος λέει:

«Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης».

Ποιος ορίζει άραγε το πλαίσιο της «εθνικής και κοινωνικής αλληλεγγύης»;;;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία ακολουθεί πιστά την πολιτική της Μεγάλης Επανεκκίνησης, η οποία υποσκάπτει σταδιακά τα εθνικά πολιτεύματα (ΕΔΩ το χθεσινό άρθρο του el.gr που δικαιώνεται αστραπιαία) ή το άρθρο 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος που λέει:

«H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»;;;

Μήπως να κατεβούν και τα τανκς στους δρόμους;;;

Δείτε:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί