• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τα παιδιά αποτελούν κίνδυνο για τους γονείς τους»! Αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω αλλά το ντοκουμέντο έμεινε

«Τα παιδιά αποτελούν κίνδυνο για τους γονείς τους»! Αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω αλλά το ντοκουμέντο έμεινε

«Σκοτεινές προθέσεις» με αφορμή τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με την γερμανική σύνταξη του RT, έχει ξεκινήσει μια «πολύχρωμη» καμπάνια μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να εμβολιαστούν τα παιδιά και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ο ακραίος τίτλος από το SPIEGEL –που πάρθηκε μετά πίσω- «Τα παιδιά αποτελούν κίνδυνο για τους γονείς τους», μία φράση που κρύβει ίσως πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεται κανείς.

«Τα παιδιά αποτελούν κίνδυνο για τους γονείς τους»! Ο Spiegel το πήρε πίσω αλλά το ντοκουμέντο έμεινε…

Στην «μάχη» μπήκαν και άλλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Το RND αναρωτιέται: «Τα σχολεία είναι κέντρα εξάπλωσης της πανδημίας;». Το SWR θέλει να μάθει: «Πόσα παιδιά διαδίδουν τον κορωνοϊό;», Ο τηλεοπτικός σταθμός ntv διατυπώνει: «Τα παιδιά εξαπλώνουν την πανδημία ή όχι;”

Κόντρα στο ρεύμα, ιατρική έρευνα από το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία της Γερμανίας, στην οποία έχει φουντώσει η κουβέντα για την καταλληλόλητα των εμβολίων (ΕΔΩ),  αναφέρει πως «τα σχολεία δεν είναι κέντρα διάδοσης της πανδημίας». Το «Ärzteblatt» καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι μαθητές «δεν είναι μεταδότες της πανδημίας SARS-CoV-2».

«Αλλά ποιος ακούει τους γιατρούς και τις δημοσιεύσεις τους;», αναρωτιέται το γερμανόφωνο RT. Στα τέλη Ιανουαρίου, το κανάλι MDR της Σαξονίας είχε τίτλο: «Παιδιά στην πανδημία: Οι μη εντοπισμένοι φορείς ιών;”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον Φεβρουάριο το θέμα «παιδιά ως μεταδότες της πανδημίας» «καταλάγιασε» σε πολιτικό επίπεδο, ίσως επειδή άνοιξαν τα σχολεία, με ΜΜΕ να γράφουν πως «τα παιδιά τελικά μάλλον δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό».

Τον Μάρτιο όμως ξεκίνησαν πάλι τα ίδια! Για άλλη μία φορά, τα παιδιά και τα σχολεία μπήκαν στο στόχαστρο. Ο προϊστάμενος της RKI, Lothar Wieler, ήταν η αιχμή του δόρατος: «Οι νεότεροι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, τα περιστατικά του κορωνοϊού στα παιδιά αυξάνονται πολύ γρήγορα». Η Berliner Zeitung  μετέδιδε τον «φόβο εξάπλωσης κορωνοϊού στο σχολείο». Το SWR είδε αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού και πως «όλο και περισσότερα παιδιά μολύνθηκαν». Το κρατικό ZDF έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για τα παιδιά και τον κορωνοϊό.

Το Tagesschau, ενώ τον Φεβρουάριο έγραφε «τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό», τον Μάρτιο έγραφε για «περισσότερα κρούσματα στα παιδιά». Απίστευτο και όμως συνέβη!

Και, όπως και στην Ελλάδα, ξεκίνησαν τα μαζικά self test!!!

Και φτάνουμε στον τίτλο του Spiegel «Τα παιδιά αποτελούν κίνδυνο για τους γονείς τους». Ο τίτλος ήταν πολύ βαρύς ακόμα και για τους σταθερούς αναγνώστες του Spiegel . Μια καταιγίδα αντιδράσεων ανάγκασε το περιοδικό να αλλάξει τον τίτλο του σε: «Φροντίστε καλά τον εαυτό σας και τα παιδιά σας». Ωστόσο, το περιεχόμενο του άρθρου παρέμεινε αμετάβλητο και το μήνυμα – και μαζί του το αφήγημα – είχε από καιρό εξαπλωθεί στα κοινωνικά μέσα. Το άρθρο υποστηρίζει ότι τα σχολεία και τα κέντρα παιδικής μέριμνας είναι “εστίες μόλυνσης” γιατί “εκεί οι άνθρωποι τραγουδούν, κραυγάζουν, γελούν, μιλούν, αναπνέουν”. Υπάρχει μια «έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 0 και 14 ετών».

«Τα παιδιά μολύνουν τους γονείς τους», υπογραμμίζει το περιοδικό.

Στα τέλη Απριλίου ξεκίνησε μια νέα «επίθεση», όπως την ονομάζει το RT, με ένα νέο σύνθημα: «εμβολιασμοί παιδιών» και αν το εάν πρέπει να είναι υποχρεωτικοί, κάτι που συζητιέται και στην χώρα μας.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τα παιδιά;;; Σίγουρα θέλουν να τα εμβολιάσουν! Ωστόσο ο τίτλος του Spiegel βάζει πολλούς και σε άλλες σκέψεις: Μήπως θα πουν στο μέλλον να χωριστούν από τους γονείς τους;;; Ποιοί θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν την ευθύνη ανατροφής τους;;;

Ήδη πάντως σε διάφορες χώρες υπάρχουν υπηρεσίες που παίρνουν, εκ μέρους του κράτους, παιδιά από το σπίτι, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Θα μπορούσε αυτό να συμβεί μαζικά με αφορμή τον κορωνοϊό ή κάτι άλλο;;;