• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παρατείνεται το LOCKDOWN! Μέτρο ΣΟΚ για τα παιδιά στα σχολεία, vid

Παρατείνεται το LOCKDOWN! Μέτρο ΣΟΚ για τα παιδιά στα σχολεία, vid

Κλειστά καταστήματα, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής έως 18/1!

Το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολίων, επαναλαμβάνοντας την Δευτέρα θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Όπως σημείωσε, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε άνοιγμα των σχολείων ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, καθώς τα παιδιά πρέπει να μορφώνονται από το… «καλό Κράτος».

«Το πιο ασφαλές μέρος για τα μικρά παιδιά είναι το σχολικό περιβάλλον, εκεί που τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και είπε πως εκτός από την χρήση μάσκας, θα δημιουργηθούν ομάδες παιδιών, που δεν θα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Κάντε το εικόνα! Τα παιδιά μαθαίνουν στην μειωμένη ανθρώπινη επαφή!

Παράλληλα πανακοινώθηκε παράταση μιας εβδομάδας στο υφιστάμενο καθεστώς του lockdown από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως ανακοίνωσε αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και για μία εβδομάδα έως τις 06:00 στις 18 Ιανουαρίου παραμένουν τα μέτρα απαγόρευσης για το λιανεμπόριο, τη λειτουργία των εκκλησιών, ενώ συνεχίζει και η υποχρέωση για τηλεργασία σε ποσοστό 50% των εργαζομένων. Έτσι, δεν θα επιτρέπεται το click away, δεν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και κλειστές θα είναι οι εκκλησίες και όλοι οι χώροι λατρείας, όπως ισχύει σήμερα.

Εξήγησε ότι υπάρχουν περιοχές και περίοδοι με πιο αυστηρά μέτρα και περίοδοι, όπως αυτή των εορτών, που επιτρέπουν άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

Οι ανακοινώσεις για τα μέτρα θα γίνονται κάθε εβδομάδα, ενώ αν υπάρξει επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου σε περιοχές θα ανακοινώνονται και εντός της εβδομάδας αυστηρότερα μέτρα.